Home » D'ale ML » Pro sau contra vaccin?


Ministerul Sănătății a lansat o temă care aduce multe valuri de speculații, discuții pe internet și certuri, tema obligativității vaccinului.
Urmează să fiu tată și nu ratez aproape nici măcar o dezbatere bună. Eu sunt pro vaccinare obligatorie, dar până să îți consumi roșiile pe mine, citește până la final de ce sunt pro, în ce condiții si ce argumente am.

Să începem cu apariția vaccinurilor, Robert Koch descoperă pe la 1880 că bolile precum rujeola sunt produse de microbi și nu prin aer cum se credea (de aici maladie = aer rau), astfel prin studiile sale se aprofundează problema și se inventează vaccinul.
De la apariția vaccinului, populația globală a fost mai în siguranță, s-au eradicat boli, s-a stopat moartea preamatură din boli minuscule, populația s-a dezvoltat numeric.

Dacă înainte de descoperirea lui Koch, femeile făceau 3-10 copii pentru că doar jumătate ajungeau la maturitate, astăzi vedem lejer familii cu 1 copil care ajunge să aibă și el o familie.

Să mă întorc la subiectul din România. Aici s-a propagat multă știre negativă, cum că vaccinarea ar provoca autism, că unii au paralizat, că altii etc.
Cert este că, există posibilitatea unor reacții adverse ca la orice medicament și mai mult, nimeni nu a făcut un studiu aprofundat să spună “x vaccin nu e bun” sau “nu vaccinați copii care mănâncă înghețată roz” ceva… Nu, s-a pus tunul pe NU general și atât.

Deși ne vaccinăm de zeci de ani și am fost mai ok, deși parinții noștri sunt vaccinați, noi suntem vaccinați, refuzăm pentru copii nostri siguranța.

Am auzit un argument total idiot care susține nevaccinarea, citez “Cunosc două cazuri de copii nevaccinați care au ajuns la 18 ani, bine sănătoși și știu un caz vaccinat cu mari probleme, ce vrei să cred media?”….da în plm să crezi media.
Dacă două persoane sunt ok azi, poate toată viața, nu înseamnă că toți vor fi și dacă cel vaccinat are grave probleme, nu înseamnă că e de la vaccin. Să o luăm altfel, când mergi pe stradă vezi 90% oameni sănătoși (măcar aparent) , fiind la niște vârste mai înaintate când nimeni nu a scăpat de vaccin, ce să înțelegem că toți oamenii de pe stradă sunt nevaccinați iar cei din spitale sunt? Cam asta era logica argumentului cretin.

Să mă întorc la lege, problema ei nu este obligativitatea ci lipsa informărilor și schema vaccinului all-in-one Tetravalent.
Pentru că mare parte din vaccinuri sunt la grămadă, se încearcă scutirea banilor. Însă nu așa ar trebui, dacă copilul meu este alergic la ceva din vaccinul ăla, îl privez de restul. Mai mult, nu toate se fac la aceeași vârstă, nu toate organismele vor răspunde la fel la o doză unică. Pentru că vaccinuri din schemă sunt testate de zeci de ani și nu au fost niciodată reacții adverse, alte au avut, aici sunt dubiile, la obligativitatea calupului.

Din acest motiv consider că fiecare vaccin trebuie făcut în parte cu îndrumarea medicului specialist. Mergi la medic cu copilul, se iau probe și medicul spune “ăsta da, ăsta nu” și așa fac.
Ar trebui să am posibilitatea să le găsesc individual. Am înțeles că statul nu poate deconta schema spartă pe bucăți pentru că e scumpă, la calup e ieftin. Ok, obligă-mă să îmi vaccinez copilul dar pune-mi la dispoziție alternativa să îmi cumpăr singur fiecare vaccin și să îl fac sub îndrumarea unui specialist.
Dacă specialistul spune “ăsta nu”, atunci e nu!

Nici pe forma actuală cică nu ai fi obligat dacă medicul spune că nu e ok pentru copil, dar nu specifică dacă te sare din toată schema sau doar pe un vaccin anume.

Și dacă o luăm pe firul logic, care procent este mai mare, cel de mortalitate/autism de la vaccin sau cel de supraviețuire?

În era în care medicina e pe val, hrana este tot mai modificată genetic, noi suntem tot mai expuși la stres, organismul nostru nu mai este atât de imunizat, microbii au suferit mutații, ai risca viața copilului tău? Prin ce decizie? vaccin sau nu?

,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

  1. Mihai says:

    O sa fi tata? Felicitari ! Cate luni are sotia? Ce va fi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.