După o discuție mai aprinsă despre Cum aleg o mașină de spălat care ține 10 ani? am decis să iau legătura cu un expert. Discuția mea cu un prieten devenise aprinsă datorită diferențelor de opinie. El spunea că este o prostie să dai prea mulți bani pe o mașină de spălat deoarece toate fac același lucru.
Citește și : Care este cea mai bună mașină de spălat din lume
Pe de altă parte eu îi spuneam că există diferențe majore, de la consum până la programele de spălare și uscare.
În fine, nu prea aveam cum să îmi susțin foarte bine ideile decât prin specificațiile tehnice, specificații pe care prietenul meu le consideră doar de umplutură și luat banii.
Experiența mea mă recomanda atunci când îmi susțineam ideile însă am zis că ar fi bine să cer și părerea unui expert, am apelat la Vali. Vali are service-ul Masini si Frigidere din Bacau.
I-am trimis lui Vali pe email întrebările :
Washer : Care sunt principalele criterii după care alegi o mașină de spălat?
Vali : O să ți se pară absurd dar nu sunt specificațiile tehnice pe primul loc. La service nu îmi vin mașini cu programe stricate ci mașini stricate.
Washer : Atunci la ce ar trebui să ne uităm prima dată?
Vali : Datorită procesului de spălare, aceste mașini „se dezmembrează în timp”. Trebuie să aibă tamburi groși care să nu se rupă, cum majoritatea elementelor sunt din aluminiu ar trebui sa fii antent la detergenții care conțin fosfați.
Washer : Să presupunem că sunt un simplu om care nu prea știe cum să identifice aceste elemente, ce ar trebui să fac?
Vali : Prima regulă : Cumpără mașină de spălat cu capacitate de încărcare mare, poate 8-10 kg. Chiar dacă nu îți trebuie atât, aceste mașini sunt mai rezistente, sunt construite să reziste la o capacitate mai mare de încărcare. Ar fi bine să aibă și selector de turație, dacă ai puțin de stors nu are rost să lași turația în programul normal de spălare.
Washer : Și cam ce brand-uri îndeplinesc condițiile de rezistență sau altfel formulat : Care sunt cele mai rare branduri care ajung la tine în service?
Vali : Există brand-uri consacrate și brand-uri noi calitative. Oricum primul criteriu, când cumperi mașina vezi să aibă promoție cu 5 ani de garanție, așa asiguri 50% din durata de viață propusă. Apoi alegeți BOSCH, Zanussi (Electrolux e tot zanussi), Samsung sau LG. Nu aș fi pus niciodată aici Samsung sau LG dar la ce modele am văzut în ultima vreme și prin faptul că nu am avut niciuna până acum în service, mă face să cred că sunt bune.
Washer : Mai sunt și alte modele, nu neaparat mai ieftine, cum ar fi Whirlpool, Hansa, Artic, Beko…e plină piața de ele.
Vali : E cam plină piața de ele, service-ul meu la fel. Dar asta pentru că oamenii aleg mereu prețul mic și specificațiile umflate. La toate aceste firme cel mai des găsim cele cu capacitate de 6kg, puține programe, evacuări amplasate aiurea care strică mașina, tamburi subțiri care cedează. Nu zic că nu ar putea fi bune, consumatorul nu știe să cumpere. Toate brand-urile au și mașini mai proaste și toate au clienții lor.
Washer : Este consumul de apă și cel de curent un criteriu esențial?
Vali : Consumul de curent nu era chiar atât de important, însă acum cam toate dispozitivele din casă sunt conectate la curent și astfel că orice consumator în plus contează mult la final de lună. Cel de apă este un consumator foarte important, sunt mașini de spălat care consumă ireal de mult.
În final l-am rugat pe Vali să ne recomande 3 mașini de spălat care cad pe criteriile lui de expert, rugămintea mea a fost să echilibreze cerințele lui cu un buget cât mai mic.
Vali a găsit niște mașini de spălat relativ ieftine, spun relativ pentru că cerințele lui sar de 2000 ron însă a găsit și câteva modele în preajma sumei de 1500 lei
Trebuie să țineți cont și de noua legislație, majoritatea magazinelor oferă un voucher (150 – 300 lei) dacă dați o mașină de spălat veche la schimb.
Mașina veche de spălat se ridică de către vânzător.
Masina de spalat rufe Samsung Add Wash
|
|
Masina de spalat rufe Electrolux Perfect Care
|
|
Masina de spalat rufe LG SpaSteam
|
Din toate aceste modele Vali recomandă pe baza programelor masina de spălat LG FH2B8TD dar Samsung este printre cele mai vândute mașini de spălat prin intermediul acestui blog.
Și totuși Electrolux a câștigat mult teren în ultimii ani, acum are motoarele invertor la fel ca Miele sau AEG.
Samsung și-a vândut divizia de imprimante către HP în septembrie, acum intenționează să vândă divizia de PC-uri către Lenovo.
Acesta este un semn că gigantul se concentrează tot mai mult pe articolele care au inovat.
Însă este evident că dacă vorbim totuși de cea mai bună mașină de spălat, ne uităm la alți bani și alte branduri.
Aici intra clar AEG și Miele, ambele sunt branduri de top cu o istorie remarcabilă în spate.
Mașini de spălat AEG
Masina de spalat rufe cu motor EcoInverter AEG și pompă de căldură
|
|
Masina de spalat rufe AEG
|
Mașini de spălat Miele
Masina de spalat Miele Wi-fi Connect
|
|
Masina de spalat MIELE WKF 131 PowerWash
|
Vezi și cel mai complet ghid de alegere masina de spalat rufe buna în 2023 , vei învăța cum să alegi o mașină de spălat după nevoie tale, care este diferența între mașina de spălat rufe cu încărcare frontală și cea cu încărcare verticală.
Update : Pentru că Florin este foarte încântat de mașina lui de spălat Gorenje, am inclus în acest articol modelul achiziționat de el (cel despre care vorbește în comentarii, mai jos) și puteți urmări și povestea acestei mașini de spălat.
Florin explică cum a început el să caute, cum a eliminat alte modele și ce l-au determinat să aleagă Gorenje
Povestea : Părere Gorenje W8544N/I și cum alegi o mașină de spălat rufe
Masina de spalat rufe Gorenje W8
|
Update : În 2023 lucrurile nu s-au schimbat prea mult, poate doar partea de funcții smart iar pentru acestea am editat chiar și link-urile către produse iar cele mai noi au majoritatea smart pe ele.
La bază rămân cam aceleași lucruri, fiabilitatea, cât de solidă este mașina de spălat și problemele apărute în timp.
Partea bună e că mașinile de spălat prezentate în articol stau foarte bine pe ce ține de mecanică, motor, cuvă însă cam ca orice produs nou, unele au probleme cu rugina iar pentru rugină am scris aici despre o soluție ce se aplică direct fără prea mult chin.
Surprinzator, dar Gorenje nu apare deloc in aceste topuri. Care ar fi motivul?
Salut, Gorenje nu apare nici măcar în topul mondial. ȘI whirlpool a cam bătut pasul pe loc. Asta pentru ca producătorii fie nu au mai investit în tehnologie/inovație, fie sunt prea pline service-urile cu aceste mărci (scopul articolului).
Cert este ca la nivel mondial sunt alte branduri în top, noi cumpărăm ce este mai televizat, fără sa ne informam.
https://andreibucur.ro/masina-spalat-buna/
Am intrebat de Gorenje, intrucat tocmai ce mi-am comandat unul, o sa vad in timp cum se comporta.
Multumesc frumos pentru precizarile din acest articol, recunosc ca mi-au fost de mare folos si m-au determinat pana la urma sa aleg o masina de 8 kg (1400 RPM, Display LCD, Inverter). Si pretul consider ca fost bun: 1.279 lei.
Initial mergeam pe o varianta SLIM de 6 kg., , insa v-am dat dreptate cand am citit ca o masina de capacitate mai mare este in primul rand mult mai echilibrata din punct de vedere constructiv.
Asa ca, desi raportat la spatiul pe care il am estetica va avea destul de mult de suferit, am considerat ca mai importanta este functionalitatea in timp a produsului.
Si asta spre disperarea nevestei, care sper totusi pana la urma sa o impac… ! 🙂
În primul rand ma bucur ca v-am fost de folos. Dacă Gorenje nu se afla aici, nu înseamnă că este o mașină de spălat prosta, nu este în acest top de preferințe pentru tipul el.Buna alegere motorul invertor.
Dacă ating cu ea 10 ani de funcţionare, fără niciun fel de intervenţie sau reparaţie, mă declar mai mult decât mulţumit sau…, norocos din cale afară.
Oricum, mult mai important este să fim noi sănătoşi!
După ce voi intra în posesia ei şi o voi instala săptămâna viitoare, promit să revin cu primul feedback despre slovena mea, pe care am botezat-o deja: „Second Lady”!
P.S Am avut si un model de la LG in finala (LG FH4G7TDN0), dar avea doar 2 ani garantie…!
Ce model de Gorenje ai luat? Acesta Gorenje W8544N/I?
Dacă fac un versus cu LG FH4G7TDN0 s-ar putea să fiu subiectiv, odată că recomand LG, că recomandă și Vali în articol LG, că este în top 10 mondial…
Dar și pentru acel Direct Drive, 6 Motion, Smart Diagnosis pe telefon…se adună niște chestii în plus 😀
Dar nu au cumpărat de loc o mașină de spălat proastă, chiar arată bine cu ce are pe ea. Bănuiesc că nu ai luat-o de la eMag, acolo e cu 24 luni garanție.
Masina de spălat LG nu m-a ținut decat 5 ani,am avut probleme la partea electronica și mi s-a spus că trebuie înlocuită placa,care costa 900 lei.Am cumparat masina cu 2400 lei.Deci nu recomand LG.!
Nu putem asocia un brand de tradiție cu 1 produs inadecvat. Pe acelasi principiu, Note 7 de la Samsung a luat foc, totusi e brandul nr. 1 in materie de telefoane. Cam asa se aplica peste tot. Oricum, cine are buget, merge pe Miele sau AEG
Masina de spalat am cumparat-o de aici: https://www.ideall.ro/magazin-masini-de-spalat/gorenje/Masina-de-spalat-Gorenje-W8544NI–47281
Pentru garantia totala de 5 ani, respectiv 10 ani (doar pentru motorul Inverter), trebuiesc completate 2 formulare pe site-ul Gorenje Romania. (am accesat sa verific acest detaliu inainte sa dau comanda). Asa stiu ca o sa stau linistit, macar pentru 5 ani de zile…
Văd că este fix acel model, este mai ieftină ca pe eMag. Sincer să fiu, nu am mai auzit de site-ul ăsta, dar atât timp cât garanția este de la Gorenje, e totul ok.
Cateva impresii ale utilizatorilor masinilor de spalat Gorenje de pe site-urile de afara:
https://www.appliancesonline.com.au/8kg-front-load-gorenje-washing-machine-w8544p/reviews/
http://www.feefo.com/GB/en/reviews/Cooperative-Electrical_Gorenje-W749-7Kg-1400-Spin-Washing-Machine-in-White/?id=132169&vendorref=GOR-WSH-WA749-W&mode=product
Raportat la ce societate de consum suntem si traim in prezent, pana la urma mai tine si de norocul fiecaruia.
Toti producatorii indiferent de domeniu au redus la greu costurile si implicit calitatea per ansamblu a produselor.
Am cativa amici care au mai comandat de la ei si per ansamblu au fost multumiti de caliatea serviciilor oferite (amintesc printre altele transport gratuit pana la usa, fara niciun fel de taxa de manipulare).
Ce am mai observat este faptul ca o masina de spalat de la Beko, similara in ceea ce priveste capacitatea de incarcare si avand tot motor Inverter, este mai ieftina doar cu 90 de lei decat Gorenje. Sincer ma asteptam sa fie diferenta de pret mai mare intre cei doi producatori.
Pentru noua masina de spalat am decis sa tin cont si de sfaturile pe care le-am gasit tot pe acest site si anume:
„Am învățat să pun o ceșcută de bicarbonat în cuva mașinii înainte de spălare, este mai ieftin și are același efect ca și Calgonul, mai mult acționează și asupra cuvei de spălare dar și pe suprafețele adicente, cum ar fi marginea de sub garnitura de etanșare.”
„In rest pun detergentul praf direct în cuva mașinii de spălat pentru o eficientă mai bună, evident și costuri mai mici.”
Multumiri inca o data pe aceasta cale! 🙂
Iti multumesc si eu pentru aprecieri si ma bucur ca ti-am fost de folos. Investesc mult timp in blogul asta, 90% din timpul unui articol se dedica probelor si acumularii de informatii.
Ca sa ma revansez pentru informatiile primite, promit sa revin cu un feedback cat mai complet despre masina achizitionata, poate chiar facem o pagina sau un articol dedicat satisfactiei consumatorului din Romania, indiferent de marca de masina de spalat pe care acesta o detine.
ok..suna bine
Cateva date despre firma Gorenje gasiti aici
Este clar o firma mica in raport cu ceilalti producatori din domeniu, dar totusi specializata strict pe electrocasnice.
Am vazut ca au investit recent intr-o fabrica noua de masini de spalat vase, iar prima lor masina de spalat automata au construit-o in 1964.
Si cand te gandesti ca de exemplu Samsung, cheltuieste doar pe reclama de 4 ori mai mult decat cifra de afaceri a lui Gorenje… 🙂 Sursă Capital
Un film despre ce inseamna Gorenje…
Am cosmetizat puțin link-urile pentru a nu fi penalizat de Google 🙂
Aștept să revii cu feedback, la cât de mult te-ai documentat, dacă mașina merită, poate o punem în articol la recomandări.
M-au sunat cei de la Ideall.ro si m-au intrebat daca se poate face livrarea astazi dupa-amiaza…, am raspuns afirmativ!
Asa cum am promis, dupa instalarea masinii si cateva spalari efectuate cu ea, voi reveni cu primele impresii despre Gorenje – „Second Lady”.
Gata, am instalat-o si acum toarce ca o pisica pe programul de sterilizare a cuvei.
Livrarea si comunicarea cu cei de la Ideall a fost perfecta din toate punctele de vedere, chiar nu ma asteptam sa fie atat de bine.
Telefon preliminar in jurul orei 11.00 in care am fost intrebat despre disponibilitatea de a primi produsul (reperul orar cand ma pot gasi acasa), mesaj SMS la ora 16.30 prin care imi confirmau ca masina a fost pregatita pentru livrare si ca voi fi contatctat cand vor fi aproape de adresa de livarare.
Lucru care s-a si intamplat in jurul orei 19.00, baieti au ajuns in cca 10 minute dupa ce m-au sunat sa se convinga ca sunt acasa, erau dotati cu o liza solida cu care mi-au urcat-o pana la etajul 2. M-au ajutat sa o scot si pe cea veche afara din apartament, dar doar pe scara, fara niciun fel de comentarii. Normal ca i-am omenit, pentru ca sincer, chiar au meritat.
Masina s-a prezentat bine ambalata, fara niciun fel rupturi ale ambalajului original, chiar foarte bine protejata pe toate partile. Ce m-a surprins a fost grosimea tijelor de blocare ale cuvei la transport, cand le-am scos nu imi venea sa cred cat de solide sunt (o sa va convingeti din poze).
Deocamdata atat pentru astazi, practic maine intra in forja, acum este doar intr-un mic rodaj.
P.S Unde si cum pot sa incarc niste poze cu slovena?
Salut, o sa îți scriu eu email și mi le poți da acolo, apoi ți le urc eu în comentarii. Când aduni mai mult feedback, poate faci un articol în Word.
Ideall am văzut ca e doar în București nu? Sunt curios cum se comporta curieratul în tara, tinand cont ca nu mai livrează ei.
Singurul inconvenient observat dupa finalizarea programului de sterilizare al cuvei (care apropo, se face la o temperatura de aproximativ 80 de grade Celsius) este ca ramane destul de multa apa in garnitura de cauciuc dintre tambur si usa frontala a masinii.
Monitorizam in continuare!
https://www.youtube.com/watch?v=JnocLVw1CIM
Efectuat si prima spalare cu „Second Lady”, la zar au picat rufele negre pentru care am folosit programul dedicat „Negru Perfect”.
Durata totala afisata: 1h si 18 min, temperatura 30 de grade Celsius, turatie centrifugare 1.000 rpm, rufe negre incarcate in masina: aproximativ 3 kg.
Si-a respectat timpul ramas pana la finalizare, exact pana cand a intrat in faza de centrifugare. Aici a durat ceva timp pana si-a asezat dupa plac rufele in cuva si a pierdut in jur de 3 minute.
In rest nicio abatere fata de timpul afisat.
Despre centrifugat nu pot spune decat atat: SILENTIOASA!
Ce-i drept ca au fost doar 1.000 rpm din 1.400 rpm cat poate slovena, dar chiar si asa, m-a surprins mai mult decat placut linistea in care si-a desfasurat centrifugarea!
Doar un usor tiuit iti atragea atentia ca masina este in timpul procesului final de centrifugare.
Atat pentru astazi, revin dupa mai multe spalari (cu o floare este prematur sa vorbim despre primavara)!
pfff, cred ca e mai bine sa îți dau sa scrii în Word și îți fac un articol dedicat masinii
Completare: detergent folosit – Lichid, Dero Color (70 ml).
Balsam am folosit unul cumparat din Lidl, Dal Via Alpine (30 ml).
Câteva consideraţii şi statistici după ultima spălare cu slovena – Gorenje W8544N/I.
Program folosit: Anty Allergy Bumbac (setări program fabrică: 60 de grade Celsius, viteză centrifugare 1.400 rpm, mod spălare „Allergy” – folosire mai multă apă, cu clătire suplimentară).
Modificări efectuate (alegere personală): temperatură 40 de grade Celsius, viteză centrifugare 1.200 rpm, modul de spălare „Allergy” nu poate fi anulat la acest program, deci a rămas activ.
Timp (estimare) finalizare program afişat de maşină la pornirea acesteia: 2h 18 min.
Pentru început şi-a tras foarte, foarte multă apă…, nivelul apei în maşină ajungând undeva la o treime din înălţimea hubloului!
Primele 12-13 minute a spălat cu apa rece, după care rezistenţa maşinii a început să încălzească apa. Mişcări ample ale tamburului de rotire dreapta (30 sec) – stânga (30 sec), cu pauze destul de mici între ele.
Total spălare efectivă: 1h 27 min, când a început să evacueze pentru prima dată apa.
Au urmat vreo 2 clătiri, tratarea cu balsam, probabil încă o clătire şi centrifugarea finală.
Foarte silenţioasă în continuare chiar şi la 1.200 rpm, totuşi am nişte foarte mici vibraţii, aproape insesizabile, dar doar pentru cineva mai puţin pretenţios decât mine.
Durată totală program: 2h 50 min, practic a depăşit cu exact 32 minute estimarea iniţială.
Încarcătură: rufe colorate, aproximativ 7 kilograme (aveam mai bine de o palmă şi jumătate între rufele încărcate în maşină şi marginea de sus a tamburului.
Detergent folosit: capsulă Ariel „3 in 1” (1 capsulă folosită), acelaşi balsam ca şi ieri, în plus perle Lenor, însă mai mult de fiţe cred că sunt bune.
Observaţii ziua a doua: maşina nu are niciun indicator care sa-ţi arate în ce fază a programului se află atunci când este în funcţiune (spălare, clătire, balsam, centrifugare).
Se pare că cei 70 de decibeli indicaţi de cartea tehnică pentru centrifugare se fac din plin răspunzători pentru silenţiozitatea maşinii atunci când prinde viteză la stoarcerea rufelor.
Ştiu că atunci când studiam piaţa maşinilor de spălat, chiar m-am mirat să văd că aceasta era cea mai mică valoare din ce alesesem virtual pentru achiziţie.
Mulţumit de calitatea spălării rufelor (atât cât poţi să vezi cu ochiul liber), care nici nu au ieşit aşa de şifonate după cele 1.200 rpm.
Încercăm şi la 1.400 rpm…!
Va urma!
ti-am trimis email. Consider ca este multa informație, mai bine fac un articol și pun și aici link către el.
Salut,
Ce ma sfatuiti sa aleg intre:
Masina de spalat rufe cu uscator Electrolux Dual-Care EWW1696SWD, Spalare 9 kg, Uscare 6 kg, 1600 RPM, Clasa A, Alb
si
Masina de spalat rufe cu uscator Bosch Avantixx WVG30441EU, 8 kg spalare, 5 kg uscare, 1500 rpm, Clasa A, Aqua stop, Alb
Eu as vrea sa aleg Electrolux.
Multumesc.
Buna ziua, tot pe Electrolux as merge. O alegere practica si foarte bine împachetata în pret.
Pentru un model mai futuris, at putea merge pe LG, însă parca tot pe dotările predefinite as merge, nu am încă mare încredere în capacitatea scrierii unui program. Deși as putea sa ma înșel, softul sa fie impecabil.
Buna ziua
Am citit cu mare interes tot ce ati scris
As dori o parere de specialist Ce ati alege intre AEG de 8 kg si Sammsung slim de 8 kg?
Multumesc
Parerea poate fi subiectiva, fiind un fan Samsung in materie de inovatie, totusi la Samsung conteaza foarte mult si ce model alegeti.
AEG si Miele sunt recunoscuti ca cei mai buni producatori de masini de spalat, din spate vin si restul.
AEG este mai durabil si mai practic, Samsung este mai inovativ si va pune mai multe optiuni. Alegerea trebuie sa o faceti in functie de ce va doriti. Mai multe functii? Adaugare rufe in timpul spalarii? Control pe telefon? Atunci Samsung, vreti ceva mai practic, ceva mai durabil, atunci AEG.
As dori sa comand o masina de spalat cu incarcare verticala, pret intre 1000 si 1500 lei. Ce imi puteti recomanda?
Buna, una din cele 4 de aici : https://goo.gl/Tr8XjY . alegeți în funcție de nevoia de încărcare si alte mici chestii ce tin de preferință.
Expert mare Vali asta! „Electrolux e tot zanussi”.Ei bine,e tocmai invers,Zanussi e divizia mid-range a Electrolux-ului,în Italia
păi ce ti-a zis gresit?
As dori sa comand o masina de spalat rufe cu incarcare frontala, capacitate de 7 kg, buget 1700-2000 lei. Ce sfat mi-ati da? Se poate Bosch?
Buna, se poate orice va satisface nevoile. Deși în bugetul alocat as merge pe LG, Samsung, Whirlpool si Electrolux. Apoi Bosch si restul.
Bună seara. Ce a-ți alege între fiabilitate, nivel de zgomot și programe. Ca programe cel mai mult îmi place cea de la Grundig (are și garanția cea mai mare, 7 ani per total și 10 pentru motor) dar nu știu cât de calitativă este deoarece nu știu foarte multe despre această marcă. Promite in descriere și un nivel de zgomot mai mic decât LG-ul. La cea de-a doua mi se pare de ajutor funcția turbo wash. Mulțumesc anticipat pentru ajutor.
buna seara, eu as merge pe ultima. direct drive-ul 6 motion daca nu ma insel are 10 ani pe motor garantie. funcțiile smart ajutam , în plus ai diagnostic. Grunding…stiu prea puține despre ele 🙂 ăștia nu făceau cuptoare?
Bună ziua ce Brand de mașină îmi recomandați ca fiind cea mai rezistenta în timp ?
Dacă bugetul va permite, indiscutabil Miele este regina mașinilor de spălat rufe!
Salut,
Am citit comentariile și îmi dau seama că sunt depășită. Mașina mea, Indesit cu uscare, are cam 15 ani vechime. Acum două săptămâni am deschis-o în spate pentru prima oară căci îi căzuse cureaua. Nu știam dacă merită s-o repar, dar laudele voastre pentru mașini care au funcționat doar 2-3 ani mă fac să mă îndoiesc de mașinile recente, cu mult plastic inclus și care nu se pot repara. Comerțul primează, nu calitatea.
Nu stiu ce masina de spălat rufe sa imi iau eu am pus ochii pe SAMSUNG ECO BUBLE ADD WASH WW80K541OUW LE 1400RPM 8KG INVERTER CLASA A +++ SAU BOSCH DAT 28460BY 8KG 1400 RPM CLASA A+++ DISPLAY LED CARE E MAI BUNAAA
Buna.Ce parere aveti de aceasta masina de spalat rufe Candy GRAND’O VITA GVS 159TWHC3, 9 kg, 1500 rpm, Clasa A+++, Motor Inverter, Display Touch, Functii Smart, NFC, Voice Control?
link aici
Sincer as vrea sa o cumpar si as vrea si pareri de la cunoscatori.
Salut, nu sunt un fan al marcii, chiar daca sunt produse in Romania. De obicei ma feresc de produse atat de echipate tehnic si software daca nu sunt marci de renume, pentru ca in cele mai dese randuri, pretul asta imbraca niste softuri prost facute.
Am citit multe pareri despre Candy, unii sunt multumiti, altii nu.
Cand este vorba de frigidere si masini de spalat, eu merg pe margine traditionale, care stiu sa le faca tamburii ok, softurile, cuva, etc.
Raportul pret-echipare este foarte bun, dar ezit sa dau un sfat de achizitie. Eu unul as opta spre o alta marca in acelasi buget, chiar daca nu mai ai NFC, Voice Control, etc.
Arunca un ochi la selectia asta
Buna ziua, o recomandare pt o mașină de spalat, sa.ma incadrez in 1700? Ce părere aveți de acest.model Masina de spalat rufe Electrolux CompactCare EWS1276CI, Inverter, 7 kg, 1200 rpm, A+++, LCD?
Buna, e ok, dar exact in acelasi buget as recomanda acest samsung
Din lipsa banilor,in 2009 mi-am luat o masina de spalat Platinium PWM 800E5. Merge,saraca,si acum!!! am dat atunci,in jur de 7mil.
Ce era cândva…acum alegerile se fac foarte atent. am luat o masina la 850 lei pentru un apartament in chirie, sub 2 ore nu spăla
Reclamă.. ! mai toate mașinile sunt bune în funcție de cerințele și bugetul fiecăruia.De ce nu a amintit nimeni de ARDO ? am avut-o 8 ani de zile și nici măcar rugina nu a prins-o.foarte stabilă ,nezgomotoasă și într-un final m-au lăsat releele și am zis să schimb mașina să nu repar și mare greșeală am făcut pe bani mai mulți.
Pe acelasi principiu de care nu am tinut cont nici de masinile vechi, nu se mai gasesc. De ce sa recomand o masina de spalat daca nu se mai gaseste pe piata?
Mașina de spălat Electrolux cu încărcare verticala, cea mai mare idioțenie, nu afișaj nu program, imposibil de prost cel care a conceput asa ceva, ferească Dumnezeu am cumpărat o și o arunc
Ma ajutati si pe mine sa aleg intre Electrolux, Bosh si Samsung. Ma intereseaza in primul rand fiabilitatea, nu tehnologia. Pt Electrolux dezamantajul este cuva, doream inox. banuiesc ca mai fiabil..right?
La BOSH lipsa motorului inverter plus cuva de plastic. Iar in Samsung nu am prea mare incredere in ceea ce priveste durabilitatea.
Si inca o intrebare. Am auzit ceva de rulmentii capsulati si as vrea sa ii evit. stiti cumva daca firmele mentionate au asa ceva?
Ps. alte firme nu ma intereseaza.