Home » Bani/Viață » Nu mai cereți salarii de 500€

banigreu
Au apărut petițiile cu “Vrem 500€ salariul minim” pe facebook și vă spun STOP în plm.

Ca să poți crește salariul minim pe economie trebuie să ai economie în primul rând, trebuie să produci ca stat, să aduci bani în visterie încât să îți permiți să susții aceste salarii.

Altfel țipăm degeaba, țipăm și guvernul ne va asculta. Ne va face salariile de 2500 lei dar odată cu asta va scumpi imediat toate produsele pentru a putea susține mărirea. Astfel că prostimea va avea salariu dorit dar își va permite tot la fel de multe ca atunci când avea 1000 lei minim pe economie.

România a mai trecut odată prin era 1 leu = 1000 lei, dacă vreți să vă întoarceți la salarii de milioane e simplu, se poate rezolva din pix.

Dar până atunci trebuie să gândim realist. Câți din țara asta produc astăzi echivalentul real a 500€?

Pe bune, avem mii de șaormari, de nea mitică la 25 de ani, de analfabeți și trântori. Deci câți produc atât cât să le oferi 500€ salariu?

Păi de ce să îți facă mă Gigele 500€ din banii mei? Pentru că da, creșterea ar veni din banii mei. Adică tot ce cotizez eu și alții care ne spetim, în loc să îmi acorde un mediu ok îți va crește ție salariul, pentru ce?

90% din ăia care urlă după marirea salariului minim o fac pentru că atât pot, sunt conștienți că nu vor face niciodată pasul spre un alt nivel, vor rămâne veșnic clasa de oameni cu cel mai mic salariu. Atunci dacă voi vă mulțumiți să rămâneți acolo, de ce v-aș susține eu?

De ce aș continua să susțin asistații sociali abonați la birturi?
De ce aș continua să susțin toți incapabilii să termine 8 clase?
De ce aș continua să susțin toți necalificații care rămân necalificați și după 20 de ani de muncă?

De ce?

Toți cei care câștigă astăzi 500€ în România muncesc să câștige mai mult, au învățat că mâna întinsă nu este hrănită fără sudoare.

Au învățat că poți trăi cu 500 de euro atât timp cât își fac treaba cum trebuie și nu așteaptă să le plouă în gură.

Și au mai învățat că ei sunt singurii fraieri care încă mai muncesc în societatea românească.

Momentam salariul de 1000 de lei îți permite să trăiești atât cât te-ai luptat, atât ai vrut, atât ai obținut. Cu 1000 de lei nu mori de foame, e adevărat că îți ajung doar să trăiești și nu îți poți permite chestii. Dar asta nu îți dă dreptul să pretinzi mai mult fără să oferi mai mult.

Între timp încetați să mai comparați salariile din România cu salariile din alte țări. Acolo nu există rata asta imensă de nesimțiți care așteaptă armata să le dea zăpada din curte, nu există angajatori care nu găsesc mână de lucru pentru că cetățenilor le convine ajutorul de la stat și nici nu “li se cuvin” cele 2kg de cupru la ieșirea din fabrică.

De încheiere, dacă ție îți face 500€, mie îmi devalorizează salariu, îmi crește prețurile la orice serviciu, practic mă va pune pe mine să te susțin pe tine, nu vreau asta, deja susținem sute de mii de asistați șpreiați cu Mona.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

 1. gabelu1990 says:

  Daca e asa haideti sa cerem o micsorare de salariu poate o sa fie mai bine

  • cKy says:

   Nu cred că ai înțeles ideea, salariul trebuie să fie direct proporțional cu producția ta. Astfel că patronul tău să facă profit după tine încât să îți susțină salariul.

   Altfel, o mărire de salariu prin intermediul statului ar aduce după sine o scumpire a serviciilor. Țara nu produce mai mult, nu are o putere mai mare de consum, deci creșterea artificială va trebui susținută, si va fi prin mărirea prețurilor.

 2. prostie mai mare nu am citit. adică în pula mea, nea mitică, dorel, fănel sau cine pula mea mai e, trebuie să fie plătit în funcție de cât câștigă și firma. dacă dorel lucrează la autostrăzi și sefii lui învârt miliarde, nu e normal să fie plătit bine? secretara ce pula mea face mai mult? notarul de ce pula mea e plătit așa de bine?

  • Andrei says:

   Am zis altceva, sa pretinzi atât cât muncești. Vezi pe Facebook numai postări cu “vrem salariul minim 500€” , ok dar ce faci de banii aia? Cati muncesc încât sa producă banii aia?

   Când ai un chioșc care face profit 5000 lei/luna, știi bine unde te-ai angajat, cum poți cere 500€?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.