Home » D'ale ML » Nu înțeleg politica ING


ING are o politică ciudată, cel puțin pentru gustul meu. În fiecare lună primesc email și sms cu reminder despre plata ratelor, am ceva ani de când sunt la ei, nu am întârziat niciodată, nu înțeleg de ce cred ei că aș putea să uit vreodată că am rate de plătit.
Mai ales că toate ratele sunt la dată fixă cu retragere directă. Însă înțeleg că e vorba de o notificare standard și cam asta e, nu poți exclude chestii din ea.

În fine, nu partea asta mă deranjează, ci graba cu care retrag banii.
Să luăm exemplul de astăzi. Astăzi trebuie să achit rata la casă, 1200 lei. În cont mai aveam 750 de lei iar pe la ora 13:00 ar urma să îmi intre și salariul, bani din care ING și-ar trage rata totală.
Dar nu, ING mi-a retras la ora 8:11 minute 645 lei, deci puțin peste 50% din rata….asta înseamnă că până la prânz când intră salariul, m-au lăsat în fundul gol.

Serios acum, de ce graba asta? Nu sunt client de ieri, se văd clar intervalele orare în care îmi sunt alimentate conturile, de ce preferă să îmi tragă doar 50% ca peste câteva ore să retragă și restul?
Care este logica?
Pentru că treaba asta este puțin frustrantă, sunt blocat până la ora prânzului, nu pot face alte plăți.

Ok, vor spune că “Aveți rată pe 5, este data de 5”, dar tot nu înțeleg de ce să retragi 50%, să creezi un disconfort clientului atât timp cât îți încasezi toți banii în ziua respectivă.

Înțeleg perfect că este un script aici, e logic că nu stă cineva cu bunghiul pe contul meu să vadă câți bani am și cât să retragă. Dar scriptul ăla poate fi rescris, în loc de ora 8 să fie ora 14:00 sau habar nu am, mai ales că atunci când faci contractul cu banca, declari data la care vrei să se retragă banii și (cel puțin în cazul meu) specifici și faptul că e zi de salariu.
Când faci un credit, banca îți interoghează contul, îți verifică veniturile și vede și când se virează banii.

Mai înțeleg că este și o măsură de siguranță, că poate eu la data asta nu mai lucrez și ei recuperează ce au prins în cont.
Poate ar trebui să aflu care este procentul de retragere, de exemplu dacă văd mai puțin de 50% nu mai retrag, atunci știu să fug repede seara la un ATM 🙂

Nu este un deranj major, dar uneori îți poate bloca alte activități. Asta mă va împinge să îmi scot toți banii înainte de data ratei și să las contul pe 0, așteptând realimentarea. Dacă era Sâmbătă, eu aș fi primit salariul Luni, mișto până luni fără bani 🙂

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

 1. Marius Cucu says:

  Si eu platesc in avans la RDS si nu inteleg de ce rahat imi trimite SMS pe toate cele 4 telefoane mobile cu notificare pe plată. Culmea, nu pe acelasi interval orar. Pai dacă am zis că am doar un numar principal acolo, notifica-ma pe ala.
  Iar dacă am platit deja factura de 2 saptamani… inseamna ca sunt deja notificat de ea, nu?

  • Andrei says:

   Cum am zis mai sus, e frustrantă faza dar o înțeleg. Fiind o chestie automatizată pentru milioane de clienți, scriptul probabil nu e conceput să vadă plata și să te excludă din notificare.

   Însă retragerile la 6-7-8 dimineața, nu le prea înțeleg. Oricum, nu fac o acuză la adresa lor, înțeleg că și acolo e vorba de un script și poate sunt mulți care nu plătesc la timp.
   Însă mi-am spus oful, fiind blocat până la realimentarea contului 🙂

 2. Pai nu era mai simplu daca aveai data la rata diferita de data de salariu, doar asa, pentru siguranta?

  Adica daca salariul intra pe 15, ar fi ok ca rata sa fie pe 20, asa se evita si eventualele zile nelucratoare in care nu se fac transferurile bancare, iar banii vor fi cu siguranta in cont la data scadenta.

  • Andrei says:

   Ba da, dar în trecut nu retrăgeau banii în weekend, adică dacă pe 15 luam banii și era vineri, ii retrăgeau luni.
   Pentru ca am avut un episod neplăcut la BCR, am zis sa evit posibile întârzieri provocate de weekend, neștiind cum calculează. La BCR nu am plătit o rata pe 15 pentru ca am rambursat tot creditul pe 29, după 2 ani soția apărea în biroul de credite, fără sa fim anunțați, fără sa fie legal, fără sa avem zilele necesare pentru a fi raportați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.