Home » D'ale ML » Nimic nu merge bă, așa e în țara asta nasoală

De câte ori ați auzit diverși spunând fraza asta?

Atât în offline cât și în online am încercat mereu să ajut atât cât am putut și cât m-am priceput. Am dat diverse sfaturi și am propus locuri de muncă în offline. Mereu am întâmpinat minți încuiate, idei preconcepute și celebrele fraze “Să fac eu asta?”.

Apoi am început și în online să mai dau câte un sfat, câte o părere. Mai ales unde eu vedeam niște înclinații pe care mi-aș fi dorit să le am doar că posesorul lor era prea prost să le folosească.

Nu mai știu ce forum am citit, se plângeau mulți pe capete că nu au de muncă, că e țara de rahat și că ei nu au ce mânca. Alții tânjeau la ceva lejereanu, o pâine din online refuzând munca fizică.

În offline am mers la facultăți unde se poșteau mucuri de țigară, am discutat cu studenții și le-am oferit un job. Ceva part-time să aibă timp de studii, ceva din care ar câștiga experiență, bani și ceva de pus pe cv.

Evident majoritatea răspunsurilor au fost “mai bine stau acasă, mai trimite mama 200 lei”, aici m-am blocat și am plecat.

200 lei, două fuck’n sute de lei? Pe bune? Ce sumă este asta? Ce poți face cu suma asta?

Cum poți să ai douj’de ani și să te milogești mă-tii pentru 200 lei pe lună? Cu un singur strop de inteligență ai putea face de 5 ori suma fără să transpiri. Cu doi stropi de inteligență ai putea câștiga peste media salarizării din România, cu 3 stropi de inteligență te lași de facultatea la care te-a forțat mă-ta să mergi și te-ai apuca să nu îi mai freci banii.

Dacă ai avea 4 stropi de inteligență, deja am gâdila niște neuroni și ai alege un curs în viață. Dar România este nașpa, ea este de vină că ne ține 16 ani pe banii proștilor în școli când noi de fapt tot niște umbre vom ajunge.

Țara este de vină că se închid afaceri zilnic din lipsa forței de muncă. Da lipsa forței de muncă, nu avem oameni care să muncească, oameni care să dorească să învețe ceva și apoi să pretindă un salariu bun.

E mai simplu să termini un liceu, să iei 6 luni șomaj și apoi să o arzi pe net că e țara nasoală.

La polul opus sunt ăia care distrug cam tot ce se construiește prin muncă grea, gen ăia de fac advertoriale pe 2 lei (nu glumesc, 2 lei) sau ăia care îți clonează toată munca!

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

  1. Lospa says:

    Ar castiga tampiteii doar din content writing salariu peste medie. Bine, asta daca ar trece peste faza cu lenea si daca stiu cat de cat pe ce planeta sunt.

    Advertorialele la 2 lei stii unde merg, nu? La blogurile de…exact, 2 lei.

  2. Marius says:

    Ba, nu ca-l laud, dar a facut un unboxing misto Blogatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.