Home » D'ale ML » Ne place să ne complicăm singuri viața

Înainte de a citi orice rând care urmează după poza următoare, răpește-ți 1 minut și privește bine poza.
Privește și dă-ți un răspuns la întrebarea mea “Ce nu este în regulă la acest racord?”

racord chiuvetă

M-am trezit că am rămas în mână cu capătul care se îmbină în chiuvetă și nu înțelegeam de ce.

L-am scos, am vărsat apa din el, l-am curățat și am văzut problema. Capătul care se îmbină cu chiuveta trecea pur și simplu prin “șaiba” care se înfiletează. Nu ar trebui să facă asta, am verificat dacă s-a tocit sau s-a dilatat gaura de iese, nu se întâmplase nimic.

Apoi am observat că întreg racordul era plin de apă și mizerie și mi-a picat fisa. Racordul ăsta are 3 ieșiri și este pentru instalații mai compleze, instalații ramificate. Chiuveta de bucătărie este o chestie simplă, îți trebuie un simplu racord în cădere.

Dar un nea mitică care i-a montat proprietarei acest racord probabil a vrut să pună ceva de efect. În racordul ăsta cotit nu doar că se adună multă mizerie, mizerie care împiedică apa să curgă dar forțează și îmbinările.
Astfel că în loc ca atunci când închizi apa țeava să rămână goală, întotdeauna acest racord va menține în el apă, va avea nevoie și de debit să împingă apa “veche” rămasă pe conductă.

Fiind seara nu am avut unde să mă duc să cumpăr un racord nou, curat. Așa că am demontat de tot cotul ăsta simandicos și am pus racordul de chiuvetă pe direct. Să vezi ce fel se duce apa acum….

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.