Home » D'ale ML » Monopolul poate distruge vieți – factură de 3500 lei la 40 lei pensie

Am scris de multe ori că monopolul nu este bun în nici un fel de domeniu, monopolul trebuie asociat cu ceva rău. Când zic monopol mă refer la imposibilitatea de a avea și alte alternative, nu mă refer la câștigul unei societăți prin concurență și servicii.

Când am început să aprofundez domeniul energiei electrice am început să aud și tot felul de povești, inițial mi s-au părut aberante și cu scop denigrator. Apoi am început să aud cum diverse societăți te trimit dintr-un județ în altul pentru un CR (Certificat Racodare), cum legea se interpretează, cum se fac abuzuri, etc.

Am mai auzit o poveste de la un individ care spunea ca deși nu consuma mai mult de 300 kw, plătea sume fabuloase și mai mereu era deconectat.

Acum am găsit pe facebook o poveste a unui om care a întâlnit o bătrânică disperată în drum spre poștă. Aceasta plângând povestea că i-a venit factura de regularizare 3500 lei. Frate am casă la țară și de multe ori hârtia pe care este tipărită factura este mai scumpă ca factura.

Redau aici o parte din mesajul de pe facebook și poza:

Astăzi, 26.02.2016, mă deplasam prin localitatea unde îmi desfășor serviciul, cu autospeciala de serviciu, venind de la un eveniment.La un moment dat, am văzut o bătrână pe marginea drumului, făcându-mi insistent semn.Inițial am vrut să nu opresc, dar apoi m-am gândit că poate are vreo problemă și are nevoie de ajutor.Am oprit și am întrebat-o ce problemă are.Bătrâna m-a rugat să o duc până „în centru, la poștă”, deoarece este foarte bolnavă și nu poate merge.Mi-a fost milă de ea, am deschis mașina și am ajutat-o să intre în mașina, pe locul din spate.Am pornit și am întrebat-o ce treabă are la poștă, moment în care bătrâna a început să plângă și să-mi spună că s-a săturat de trăit, nu mai rezistă.Am încercat să o liniștesc și să-mi spună explicit ce a pățit și dacă pot să o ajut cu ceva.Aceasta, plângând și disperată mi-a spus că i-a venit FACTURA LA CURENT ȘI ARE DE PLĂTIT 3500 LEI.Am crezut că a greșit și am completat eu că poate are 35 lei.Ea a continuat să plângă în hohote și mi-a spus că are factura la ea.Am oprit mașina,rugând-o să-mi arate și mie factura.A scos-o dintr-o pungă, legată cu un elastic și când m-am uitat am rămas perplex : 3458, 70 lei.Atât avea de plată o bătrână care locuiește singură, într-un bordei cu o cameră, fără frigider, fără calculator, fără….nimic, ci doar un bec și un tv vechi.Bătrâna ar fi consumat curent electric de aproape 3500 lei în 3 luni, conform REGULARIZĂRII.Ce spuneți de așa ceva?????Cu toate astea, bătrâna a spus, printre suspine că nu a fost datoare niciodată,, la nimeni și m-a rugat să „pun o vorbă bună” la cei de la E.On, să o lase să plătească ÎN RATE.Am întrebat-o ce pensie are.Răspunsul a fost devastator.BĂTRÂNA ARE O PENSIE DE….40 DE LEI/LUNĂ

Pe mine m-a lăsat mut supunerea bătrânei, acceptul ei de a plăti fie și în rate. Pentru că așa a fost generația aia, supusă și umilă.

Orice tânăr în 2016 s-ar fi dus cu tirul peste ei, generațiile trecute ar fi în stare să facă rate la bancă pentru a plăti un abuz. Este foarte probabil ca EON să fi greșit cumva locul de consum când a citit contorul sau un vecin bun să se fi înțepat de la bătrâna asta.

Indiferent de motiv, tu EON când vezi că un om plătește lunar o medie de 30 de lei, îți pui un mare semn de întrebare când la 3 luni îi faci o regularizare de 3500 lei, că doar nu si-a deschis uzină peste noapte.

Și toate astea se întâmplă pentru că ești captiv, dacă nu îți convine, stai și înghiți că nu poți sta la lumânare.

factura EON

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

  1. Bobses says:

    Eu am un dinte împotriva celor de la E.ON. Am avut meciuri foarte mari cu ei și am ajuns și la Protecția Consumatorului.

  2. francisc says:

    Mortii mamilor lor de nenorociti. e on nu e enel, de fapt? Că-s singurii nenorociti care dau curent electric.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.