Home » Opinii » McDonald’s pleacă din România, noi preferăm shaorma

mc-donalds
În primul rând nu sunt si nu am fost niciodată fan Mc Donald’s . Din mai multe puncte de vedere nu am putut niciodată să mănânc la ei și nu, nu din cauză că ar avea produse nocive, nocive sunt peste tot.

Nu am putut niciodată să dau o gălăgie de bani pe o mână de mâncare. Noi, săraci fiind am deschis peste tot shaormerii și astea au distrus MC Donald’sul.

În Galați de exemplu este/era un Mc, dar la orice pas competiția se dădea pe shaormerii, de unde puteai să iei un sandviș calumea, un pui la rotisor, o mâncare gătită chiar, toate astea la niște prețuri decente.

Până și la Kaufland o ceafă de porc e 6.5 lei, la Mc de banii ăștia primeai o pâine cu mac. Mc-ul a rezistat în România datorită trend-ului, niciodată nu mi-a lăsat impresia că oamenii se duc acolo pentru mâncarea lor.
Aveau în spate un brand puternic care spunea “Adu’ plodu la noi să se distreze că e cool” . Dar apoi au apărut mall-urile și cum majoritatea au un spațiu de joacă pentru copii, a dispărut și brand-ul cool a’ la Mc.

Pe lângă ce am zis mai sus mai intervine și politica lor de prezență. Ei au dorit să fie independenți, să te duci în tărâmul lor. Odată cu mall-urile, majoritatea s-au mutat aici, nu doar shaormarii ci și consumatorii. Astfel că a deveni nasol să te duci până în micro 19 la Mc când tu ești în mall la patinoar și oricum ai căcălău de mâncare acolo.

Adică în mall mai pierdem vremea, mai tânjim la o țoală, mai vedem o bucă, ne mai vede lumea care face cumpărături, na…dezvoltăm popularitatea imaginară. Dar la Mc cine ne mai vede și ce mai vedem? Că nu știi că am mâncat la Mc decât dacă îmi dau ciec În sau dacă intri accidental să mergi la budă.

Acum știrea nu zice că și-au văzut de ale lor, ei spun că au cedat afacerea altora care să ducă brandul mai departe, ei personal Mc Donald’s ar fi prea mari încât să se mai implice direct aici.

Eu știam că toate sunt franciză și majoritatea erau deținute de diverși directorași Mc. Acum rămâne de văzut dacă Mc va schimba politica prin noua companie, dacă va dispărea de tot (poate nu au drept de utilizare a imaginii) și dacă vor introduce shaorma la lipie BO$$.

PS : Îl aștept pe chef Florin cu un spot în care ne explică cum merge șaorma cu vinul roșu.
PPS : Să nu îi aud pe ăia cu “dacă s-ar închide, ar dispărea mii de locuri de muncă” . Acolo nu sunt locuri de muncă, este o nouă formă de sclăvie. Cunosc personal oameni care lucrează sau au lucrat și nu am auzit niciodată de așa forme de sclăvie în România.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

  1. Uite spre exemplu, aici, în Pitești, Mc Donald’s face o cârcă de bani și este mereu full la ei, și peste drum de ei este un KFC, și prin zona să zic.. 200-300 de metri mai sunt și vreo 4-5 shaormării, și tot e mereu full la Mc. Și la fel de full este peste tot aproape.. adică dacă am chef de un hamburger, chiar și shaormăriile au coadă. Adevărul este că centrul Piteștiului, dacă e vreme frumoasă zici că e București, aglomerație mare.. tot timpul.

  2. ion says:

    Eu nu inteleg de ce numesc in stire gogosariile alea “restaurante”, cand sunt “decat” niste chimicale la pachet mic, la suprapret si “pe sistem turbo” (adica fast-food)… daca alea’ mi-s restaurante, atunci in toate izvoarele montane “e apa de Dunare”…
    Decat sa francizeze, mai bine sa se duca invartindu-se! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.