Home » Gadget's » Mașină de spălat rufe, cum aleg?

În mai puțin de 15 zile trebuie să mă mut la casă, deja am început să fac mobila de bucătărie, pat, mi-am cumpărat câteva electrocasnice incorporabile, necesare la montarea mobilierului.

Au rămas încă două electrocasnice mari de cumpărat, o mașină de spălat rufe și un frigider.

Am dat ieri o tură prin magazinele de specialitate și am aruncat un ochi pe oferte. Prefer să cumpăr online pentru că pot compara și vizualiza mai multe produse odată. De obicei pun produsele în coș și încep să le elimin până când rămân cu cel dorit.
Îmi stă gândul la o mașină de spălat Gorenje, asta după ce un utilizator a scris articolul acesta.

Cum aleg mașina de spălat fure?
Cred că încep să mă uit întâi la cele mai durabile mașini de spălat rufe , apoi să încep să îmi aleg programele.

Programe necesare, cel puțin mie :
– spălare rapidă, program de 15 minute
– bumbac, lână, bebe, haine colorate
– spălare manuală

Ce caracteristici caut la o mașină de spălat rufe?
– aleg mereu o mașină cu 8 kg, nu neaparat pentru necesitatea acestei încărcări, ci pentru faptul că sunt construite mai solid, tamburi mai solizi, etc.
– Să aibă minim 1200 de rotații, am nevoie de eficiență. Pentru rufele mai delicate am neoie de variator de turații, acesta ar trebui să fie disponbil în programele mai sus menționate.
– senzor de încărcătură. Am nevoie ca mașina să știe să spele rufele day by day. Vine vara, transpiri, nu pot aștepta să umplu 8 kg de tricouri și cămăși, nu știu dacă am atâtea 🙂
– nivel scăzut de zgomot. Voi monta mașina de spălat rufe într-o baie destul de încăpătoare, nu am nevoie să mă audă jumătate de cartier când spăl. Un nivel decent ar fi până în 64 dB.
– Clasă energetică A+++ sau A++
– Motor fără curea. Aici găsim mai multe modele de la LG, Hotpoint, Whirpool, Gorenje și Samsung. Am făcut o selecție pe butonul de mai jos, acum încep comparațiile.

Selecție mașini de spălat rufe

Mașină de spălat cu uscător?

Această întrebare mi-am adresat-o de multe ori, unii chiar au încercat să mă convingă cât de eficient este uscătorul. Am analizat, am citit zeci de review-uri, concluzia este că sunt bune, dar pentru cei care au întradevăr nevoie.

Un uscător încorporat în mașina de spălat ar putea scoate rufele super boțite, asta ar însemna mult efort de călcare.

Apoi, înseamnă și un mare consumator de curent electric, să presupunem că nu e tocmai o problemă.

Eu am ajuns la concluzia că nu am nevoie, mă mut la casă, vreau ca rufele mele să se usuce natural și cu miros de Lenor sau ce am pus la spălare.

Dacă aș mai locui la bloc, probabil ar fi fost alegerea ideală o mașină de spălat cu uscător de rufe.

Este important brandul?

Eu zic că da, așa cum la televizoare nu voi mai cumpăra nimic în afară de două branduri, așa este și la mașini de spălat. Cert este că aici brandurile se întrec între ele și fiecare vine cu propria tehnologie, avem o plajă mai mare de branduri competente în sectorul electrocasnicelor. Poți verifica topul celor mai bune mașini de spălat pe bază utilizatorilor din câteva țări europene.

Încărcare verticală sau frontală?

Tipul de încărcare nu afectează eficiența mașinii de spălat. Aici totul ține de spațiere, dacă este un spațiu strâmt unde nu prea ai posibilitatea să deschizi ușa unei cuve frontale, clar ai nevoie de una verticală.

,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: