Home » D'ale ML » Liniștea interioara asigură succesul căutat

Scriu articolul ăsta de pe telefon, am avut o conversație care m-a făcut să mă simt matur, poate chiar bătrân.  În iulie fac 30 de ani, nu știu dacă unde mă încadrez, bătrân sau  tânăr la nivel de experiente? Eu unul ma văd în floarea vârstei, cu ceva cunoștințe adăugate, dar mai am nevoie de cumul.

Încă de pe la 16 ani aveam și încă am un vis, casă, familie, copil și cățel, exact ordinea asta și pe un vis ca in filmele americane.

De la 16 ani eram agitat sa fac bani, am zis mereu “copilul meu nu va plânge niciodată că nu îmi pot permite să îi ofer ceva”. Mama mă certa și îmi spunea să îmi vad de copilărie, mai ales că săraca nu își făcea iluzii că mai face om din mine  (am fost o pramatie, dar nu știu când voi avea tupeul necesar sa povestesc).

Tot de la 16 ani am început sa muncesc, tentația era mare, munca cu ziua sau pe vara vs bani făcuți din combinații, culmea, mereu am ales banii puțini și calea ok.

Așa că mai mereu am ales munca și am dat totul din mine. Astfel că între 16 și 26 ani consider ca am fost cel mai bun sau printre cei mai buni în tot ce am făcut, nu iau job cu job la pas, dar în toate am evoluat, fie că am promovat, fie că mi-a crescut relevanta.

 

Dar, și cu acest dar ajung la titlu, niciodată nu am fost suficient de bun, cel puțin nu cat știam eu că pot. Ce mi-a lipsit? Liniștea !!!

Eram atât de orbit de dorință încât ignoram tot în jurul meu, ma hrăneam doar cu realizări profesionale și asta nu îmi dădea mai mult timp de mine, din contra, mă baga mai mult în muncă.

Consideram ca e ok, ca asta e cheia și asa trebuie “rupi stilul și uiți de tine? asiguri potența financiară dorită”. o idee idioata, concluzionez azi.

Cred că această cursa venea din dorința macabra de afirmare și nesiguranță.

Astăzi nu mai stau peste program, aloc tot timpul după program familiei, gândesc mai practic și logic decât reactiv…concluzia? Astăzi sunt 200% mai productiv decât atunci când munceam mai mult, astăzi sunt mult mai benefic, mai liber, mai fericit și da, mai bine financiar.

Dar după un timp, succesul tău nu se mai măsoară în ce intra pe card, aia devin ca benzina care te duce din A în B, mașina e cea care îți va aminti călătoria.

Deci, oameni buni, am scris pentru ca știu ce public am, și este pentru voi.

Sfatul meu e să fiți siguri de voi, sa fiți voi mulțumiți și fericiți la job. Dacă faceți asta, banii vor veni, altfel, oricâți bani ați încasa, dacă vă simțiți mizerabil în pielea voastră, nesiguri și stați acolo doar pentru bani, buba va erupe.

Am atât de multe exemple care au plecat de la un job la altul, diferențe de 5 ori, încât am ajuns la concluzia că banii contează, dar nu la fel de mult ca liniștea voastră.  Dacă job-ul tău îți dă sau lăsa puterea să zâmbești și să fii tu pentru familie atunci când ajungi acasă, atunci felicitări, indiferent de venituri.  Dacă job-ul tău intervine în familie, atunci verifica dacă ai tu o problemă de organizare/adaptare, dacă nu e cazul…caută altceva.

Să înțelegi mai bine, azi am stat 45 de minute în trafic, nu ma enervez niciodată în trafic. Dar totuși azi eram iritat, și pe doi care îmi tăiase calea. La radio a intrat o piesa pe care am fredonat-o pana la birou.

Concluzia? ziua a mers din plin, atât pentru mine ca am rezolvat niște hibe vechi  (consider ca starea mea m-a dus la rezolvare) cat și faptul că azi am făcut niște colegi mai fericiți, dacă ei sunt fericiți, înseamnă că și eu îmi extrag Power din starea lor.

 

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.