Home » Opinii » Legea țâței publice – problema alăptatului

alaptare-public
Niște mame (4500 la număr) care se plictisesc acasă au pus-o de o petiție online, că doar așa se rezolvă problemele în România..petiții și like pe facebook.

Toantele (da sunt toante) nu au înțeles exact ce dorește societatea de la ele. Nimeni nu condamnă alăptatul în sine, nimeni nu neagă nevoia acelui copil de a se hrăni sau hidrata, nimeni.

Ce le spun oamenii este că pot avea puțină decență, alăptează fată în public dar trage și tu un prosop, o eșarfă ceva peste sânul ăla.

Ce cer ele:
1. Să protejeze dreptul mamei de a-şi alăpta copilul (indiferent de vârsta acestuia) în spaţiul public

2. Să interzică discriminarea femeilor care alăptează în parc, mall, cafenele, restaurante, instituţii, etc, adică oriunde accesul cu copii este permis.
3. Să fie interzis prin lege a-i cere unei femei sa alăpteze în alt loc, să ii spui sa se acopere sau sa foloseasca un spatiu mai retras, indiferent de situaţie sau de locul în care se află (exceptand zonele cu risc de sanatate sau securitate –langa anumite zone cu chimicale, radiaţii sau alte pericole)

Astăzi o auzeam pe una la radio, o fostă inițiatoare de asta care spunea că “E dreptul ei să țină sânul afară, de ce să să îi spui să se acopere?”. Pentru că este o ipostază indecentă, pentru că provoacă o stare de disconfort pentru unii.

Tipa dădea exemplu țâțelor de la TV, că dacă acolo se arată țâțe, noi de ce ne oripilăm la un act de hrănire?

În primul rând țâțele de la tv sunt pe anumite emisiuni și știm ce urmează, dacă aleg să mă uit la Capatos înseamnă că aștept să văd o țâță. Dacă aleg să mă uit la un documentar, nu aleg să văd o țâță și nici nu va apărea în cadru vreo țâță.

La fel, când merg pe stradă nu vreau să văd o țâță, nu vreau și punct.

Am fost pus în ipostaza să se alăpteze lângă mine, nu mi s-a părut nimic rău atât timp cât sânul era acoperit. Însă am fost pus și în ipostaza în care sânul nu era acoperit. Mă chinuiam să îmi fixez privirea prin copaci doar să nu dau impresia că m-aș uita la sânul cu pricina.
La fel la o terasă, erau unii lângă noi care se holbau, dacă ăia se holbau ori erau excitați ori doar se minunau, habar nu am dar eu mă simțeam prost.

Deci dragă tanti, cum tu spui că e dreptul tău să ții sânul descoperit în spațiul public, eu îți spun că am dreptul să nu îți văd sânul în spațiul public.

Cum tu ai drepturi, am și eu drepturi!!! De ce să mă pună pe mine într-o postură penibilă sânul tău? De ce să mă simt eu dator să plec din jurul tău de frică că dacă duc privirea spre tine, ai să zici că sunt un pervers și mă uitam la țâța ta!!!

Vă rog să studiați puțin bărbații din jurul vostru atunci când alăptați cu sânul la vedere, să le observați starea de disconfort pe care o dați.

Ce este așa de anormal să îți acoperi sânul? De ce îmi dai mie o stare de disconfort și ceri dreptul de a alăpta în parc cu sânul afară?

Ce drept ai tu să îmi anulezi mie un drept la decență? De ce ai tupeul să ceri un drept (sânul la vedere eu îl consider indecent) pentru a-mi anula mie dreptul la decență?

Ca să închei, pune naibii o eșarfă peste sân, nu ți-a cerut nimeni să acoperi copilul, doar sânul!!!
Nu te trimite nimeni într-un wc-u insalubru, nu te dă nimeni afară din parc, nu te stigmatizează nimeni. Hrănește ființa aia mică că doar ăsta e scopul alăptării.

Alăptarea este un act de hrană a speciei nu un concurs de țâțe goale!!!

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.