Home » D'ale ML » Legea grațierii, varianta mea!


Precizez de la început că sunt de acord să îi grațieze pe ăștia, dar în anumite condiții. Dacă nu acceptăm grațierea cu recuperarea prejudiciului, riscăm să facă ăștia 2-3 ani de pușcărie și să nu mai recuperăm nimic.
Pentru câteva milioane de euro, orice român ar face pușcărie 3 ani, mai prestează ceva muncă și scapă mai repede.

În plus, nu mă interesează să îi văd la pușcărie, să îi întreținem și acolo, să îi auzim ce inuman trăiesc ei în celule.

Eu aș propune așa, recuperarea prejudiciului 100% + încă 30% din prejudiciu, statul nu a avut acei bani o perioadă mare de timp, fără acei bani nu s-au făcut diferse chestii, ca la bancă, dai dobândă!

Și aș mai face o completare, atunci când te-am prins cu ușa pe un dosar, să îți recunoști toate faptele, chiar dacă nu te-am prins încă și pe alte dosare, astfel să dai toți banii furați vreodată. Altfel, la următorul dosar, ai antecedente și nu te mai las în libertate, îți dau pușcări + anii din primul dosar și recuperarea prejudiciilor.

Aș mai introduce și o perioadă de grație, aș spune așa “Băi corupților care sunteți voi corupți, aveți 1 an la dispoziție să veniți și să sifonați singuri, vă iau doar banii înapoi și vă las în pace. Dacă nu, când vă prind cu dosar, aplicăm pușcărie plus 130% prejudiciul înapoiat.”

Mă uitam la dosarul Microsoft, păi doar dacă mă gândesc la sumele alea, câți bani ar câștiga bugetul. Dacă se întorc toți banii furați înapoi în buget, cred că ar fi bani și de măriri salariale, de străzi, de orice.

Și nu doar cred, sunt sigur că așa ar fi. Practic noi nu am construit/dezvoltat chestii pentru că ne-au lipsit acești bani. Evident că nu mai vorbim de incompetența autorităților sau de pomeni.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

 1. Catalin says:

  Sunt de acord cu tine, chiar daca sunt gratiati, sa li se puna sechestru. Asa sunt mari sanse ca alta data sa nu mai faca belele

  • Andrei says:

   Dacă îmi întreb partea mai rea, sa nu se grațiere nimic. Zici ca negociază cu noi, banii recuperați și hai la pârnaie. Doar ca în realitate nu vedem banii

 2. Cristian says:

  Si eu as fi de acord cu variana asta daca nu am risca sa ramana si liberi si cu bani.
  Macar asa mai scriu si ei niste carti.
  Oricum in puscarie vor fi respectati, nu ii violeaza nimeni. Si familiile detinutilor tot cu PSD au votat.
  Si asa nu fac nici 1/2 din pedeapsa pentru ca mai o carte scrisa, mai o “buna purtare”, se scade sentinta.

  • Andrei says:

   Eu nu as gratia deloc, dar as accepta varianta spusa de mine în articol, tocmai pentru ca am rămâne și fără banii aia. Oricum ăștia se comporta cu noi de parca ne fac un favor “haide băi ca dam banii înapoi, milogilor, dar nu mai facem pârnaie “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.