Kit Panou solar apa calda menajera – cum aleg?


În general dacă locuiești la casă ai costurile mai mari, astfel că alegerea unui kit de panou solar pentru apă menajeră devine o prioritate.
Consider că nu sunt scumpe și se dovedesc a fi super utile, atât pentru confort cât și pentru costuri.

Kiturile de panouri solare pentru apă menajeră sunt utilizate în mare parte de către cei care au încălzirea pe lemne sau pe centrale electrice. Vara nu poți să te apuci să alimentezi centrala pe lemne iar cea electrică consumă foarte mult dacă nu are un sistem de încălzire adecvat.

Însă am văzut că tot mai multe persoane aleg aceste kit-uri chiar dacă au centrale pe gaz. Își optimizează costurile pe timp de iarnă iar vara au apă calda fără să mai pornească centrala termică.

Cum aleg panoul solar pentru apă menajeră?

Iată câteva sfaturi :
– Numărul de membri în familie. Trebuie să te gândești cam câtă capacitate de apă caldă vei utiliza, această informație te va ajuta să alegi corect kit-ul ce are un rezervor eficient pentru familia ta.
– vei utiliza apa caldă și în bucătărie la spălat vase? Trebuie să îți faci acest calcul
– presiune bari. Dacă poziționarea kit-ului pe casă sau pe un postament este prea departe de camera în care vei monta robinetul, atunci trebuie să ții cont de presiunea aparatului.
– capacitatea de încălzire. Cu cât panoul este mai mare, cu atât mai repede încălzește apa.
– Dimensiuni si greutate. Dacă vrei să îl montezi pe casă, trebuie să fii atent la greutate și dimensiuni. Astfel vei putea alege cel mai potrivit loc.
– Direcția de montaj. Se montează pe direcția în care soarele „stă” cel mai mult pe timpul unei zile.

Vezi kit-uri de panouri solare pentru apă caldă

Mai fii atent la materialul din care este făcut, acesta trebuie să fie rezistent la condițiile meteo, altfel s-ar degrada în timp.
Trebuie să știi că aceste kit-uri nu au capacitatea de încălzire termică, deci nu le poți folosi pentru a încălzi locuința.
Sunt funcționale și pe timp de iarnă, totuși este bine să ai și un kit de acumulatori care poate stoca energia solară, astfel iarna când ziua este mai scurtă, să te poți bucura de apa caldă.

Sunt mult mai eficiente față de boilerele electrice, mă refer în special la costurile pentru încălzirea apei.

Iar dacă sunt montate corect, acestea pot furniza apă caldă chiar și pe timp de iarnă.

Nu au nevoie de lumină solară pe toată durata zilei. Dacă vă uitați puțin prin localitățile de litoral, o să observați că majoritatea au astfel de kit-uri solare montate pe case.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.