Interfon sau Videointerfon – ce să aleg?

Interfon sau videointerfon

Există câțîva factori cheie pe care ar trebui să-i luați în considerare:

 1. Tipul de interfon – Există mai multe tipuri de interfoane, inclusiv interfoane audio, videointerfoane și interfoane wireless. Înainte de a face o alegere, este important să determinați ce tip de interfon este cel mai potrivit pentru nevoile și cerințele dvs.
 2. Calitatea sunetului sau a imaginii – Dacă optați pentru un videointerfon, asigurați-vă că este capabil să furnizeze o imagine clară, cu o rezoluție ridicată. De asemenea, asigurați-vă că interfonul audio are un sunet clar și ușor de auzit.
 3. Durabilitate – Alegeți un interfon sau videointerfon construit cu materiale durabile și rezistente la intemperii. Acestea sunt mai puțin predispuse la deteriorări și vor dura mai mult timp.
 4. Funcții suplimentare – Multe interfoane moderne vin cu funcții suplimentare, cum ar fi capacitatea de a salva imagini sau de a monitoriza accesul. Analizați ce funcții suplimentare sunt importante pentru dvs. înainte de a face o alegere.
 5. Compatibilitatea cu sistemul dvs. existent – Asigurați-vă că interfonul sau videointerfonul este compatibil cu sistemul dvs. existent, în special dacă aveți nevoie de a utiliza o anumită tehnologie sau dacă doriți să utilizați un sistem de securitate integrat.
 6. Bugetul – Alegerea unui interfon sau videointerfon poate fi influențată de bugetul disponibil. Este important să analizați toate opțiunile disponibile și să găsiți un interfon sau videointerfon care oferă o calitate bună la un preț accesibil.
 7. Ajutor de specialitate – cel mai bine este să apelezi la o firmă autorizată. Aceștia te vor consilia atât pentru alegerea potrivită dar tot cu ei discuți și aspectele de mentenanță, garanție etc.

Cum să procedezi?

Dacă locuiești în București, o firmă specializată este Electroexpert Proinstal, sunt specializați și autorizați.

Trebuie să ții cont de faptul că tot cu ei planifici inclusiv traseul electric și amplasamentul aparaturii.

Dacă montați interfonul pentru o scară de bloc, aveți aici câteva idei de economisere eneregie electrică.

4 comentarii la „Interfon sau Videointerfon – ce să aleg?”

 1. Salut, eu locuiesc pe o strada cu bariera, in mod normal, vizitatorii ne suna si le deschidem din casa bariera.
  Dar sunt si diverse alte persoane care au nevoie sa intre pe strada noastra.

  Consider ca ar merita sa ne punem un sistem cu videointerfon sau interfon simplu? Ne gandim la solutia asta in special pentru curieri, vin, suna direct la numarul casei si rezolva.

  Răspunde
  • Salut, cred că pe o stradă e ok un interfon, nu prea văd sensul unui videointerfon. Videointerfonul îl pui dacă vrei să vezi cine e la ușă/la poartă, e cumva o măsură de protecție.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.