Home » D'ale ML » Gazon sau trifoi?

Mai am puțin și mă mut în noua casă, doar că am observat că am ceva denivelări prin curte. Pământul nu a fost “muncit” din 2014, de când s-a turnat fundația casei.
Nivelarea nu este o problemă, am văzut și că am pământ galben, deja am început să aduc niște pământ negru, ceva mai fertil.

Însă am rămas în dubii asupra păturii de iarbă.
Pe internet găsesc ca fiind mai ok trifoiul. Cică se plantează mai ușor, se întreține mai ușor, se taie ușor, tot ce găsesc pe internet este de bine. În viața reala, prea puțini știu de trifoi și câteva păreri mă cam pun pe gânduri.
Cineva îmi spunea că trifoiul crește în smocuri, eu înțeleg că nu e chiar așa și că în cazul în care am ceva “găuri” , pot planta lejer, va crește rapid.
Curțile din trifoi sunt întâlnite în Anglia, în general nu sunt de “trafic” ci doar pentru ochi, ar mai fi o chestie inestetică, atunci când înflorește trifoiul, acele floricele albe nu sunt tocmai plăcute în acea mare de verde.


Aș spune să pun gazon, ca toată lumea și tot românul. Doar că mă sperie puțin câteva chestii. În primul rând gazonul necesită multă, multă atenție. Am coleg care și-a montat instalație specială de udat, e programată dimineața la ora 5:00 și noaptea la 23:00 să ude. Eu nu am să investesc în asemenea sistem, nici nu am zeci de hectare și nici nu cred că este cazul să mă complic.

Apoi văd tot felul de păreri și soiuri, chiar în spatele casei am doi vecini. La unul se vede un gazon uniform ca așezare, dar cu o combinație de culori urâtă, adică verde cu tente de maro. Bănuiesc că în acele locuri începe să se usuce gazonul.
La celălalt vecin e horror, nu știu ce a încercat să facă, dar grădina lui arată mai rău ca o grădină neîngrijită.
Are locuri în care a încercat să planteze gazon, au crescut niște smocuri mari, de tip ciupercă…nu este ok.
Bănuiesc că în gazon voi băga și ceva tipuri de îngrășământ de gazon, la ce interval? Cât ajunge un sac de ăla?

Așa că lansez aici întrebarea: Gazon sau trifoi?
Ce soiuri? Cum îl plantezi? Cum îl întreții?

,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

  1. Cătălin says:

    Eu zic să bagi plantație de scaieți 🙂 Nici nu trebuie să-i uzi, și se înmulțesc mai ceva ca iepurii 🙂 Acum pe bune vorbind, am încercat gazon, am semănat gazon și a ieșit beton.. ulterior evident.. trifoi.. da.. aspect una alta.. ai călcat pe el, devine minus trifoi.. cea mai bună este iarba iarbă.. o tunzi mereu și aia e.. dar știi că #rezistă 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.