Încă de la începuturile mele am lucrat pe WordPress, nu m-am putut împăca cu alte platforme niciodata, deși am încercat. În timp mi-a prins bine că am rămas pe platformă, pentru că developerii au crescut, au început să creeze pluginuri tot mai bune, au dezvoltat platforma foarte mult.
Astăzi poți să faci orice pe WordPress, fie că vrei un blog (cred că 90% din bloguri sunt wordpress), fie că vrei o pagină de prezentare sau un magazin online.
Platforma s-a dezvoltat atât de mult încât am ajuns să avem Găzduire WordPress cu tot ce trebuie, din câteva click-uri și automatizat.
De ce WordPress?
1. Performanță optimizată
Găzduirea WordPress este concepută pentru a oferi performanțe superioare site-urilor WordPress. Serverele sunt configurate special pentru a rula WordPress eficient, ceea ce înseamnă timpi de încărcare mai rapizi prin integrarea LiteSpeed și LSCache gestionând traficul ridicat.
2. Securitate sporită
Furnizorii de găzduire WordPress implementează măsuri de securitate specifice, cum ar fi Imunify360 pentru a proteja site-urile împotriva atacurilor și vulnerabilităților. Aceasta include actualizări de securitate, scanări malware și protecție împotriva atacurilor.
3. Actualizări automate
Cred că actualizările automate sunt cea mai bună „invenție” wordpress, se întâmplă să ai un site în care nu este necesar să intri mereu în admin și poți uita de actualizări. Astfel, actualizările automate țin toate pluginurile la zi, mai ales că acestea au tot mai multe update-uri de securitate și rectificare bug-uri.
4. Backup-uri regulate
Majoritatea serviciilor de găzduire WordPress includ backup-uri automate, care sunt esențiale pentru a-ți proteja datele în caz de probleme tehnice sau atacuri. Aceste backup-uri pot fi restaurate rapid pentru a minimiza timpul de nefuncționare.
5. Suport specializat
Un alt avantaj major este suportul tehnic specializat. Echipa de suport are cunoștințe avansate despre platformă și poate oferi asistență rapidă și eficientă pentru orice problemă întâmpinată.
6. Scalabilitate
Găzduirea WordPress permite scalarea resurselor în funcție de nevoile site-ului tău. Dacă traficul crește, poți adăuga ușor resurse suplimentare pentru a menține performanța optimă.
7. Ușurință în utilizare
Panourile de control ale serviciilor de găzduire WordPress sunt adesea simplificate și intuitive, făcând gestionarea site-ului mai accesibilă chiar și pentru utilizatorii fără experiență, interfața wordpress este disponibilă și în limba română.
În România avem pachete complete de găzduire WordPress la cyber_Folks (fostul TLH) iar în acest moment au și niște reduceri substanțiale (60% – 76%) în funcție de necesitate, ai SSL comercial inclus, Ip unic etc.
În timp ce scriam articolul mi-am adus aminte de site-ul de prezentare a unui amic, făcut e o platformă atât de ciudată încât doar „creatorul” mai poate remedia erorile, doar că nu mai dă de el.
Din acest motiv recomand tuturor WordPress, e ușor, e la zi, sunt mulți profesioniști și este scalabil!
WordPress este cel mai popular CMS, asta și prin prisma faptului că ai cele mai multe tool-uri și theme free.
Tu tot WordPress folosești?
Mă abțin… sunt multe de spus în mod constructiv dar în contradictoriu și nu vreau să-ți stric fengh-shui-ul…
Dar trebuie să recunosc că scriitura e frumoasă și… numai cine n-a lucrat în domeniu înainte de era WordPress poate înțelege că… drumul spre iad e pavat cu intenții bune…
Pentru performanță, fără consum de resurse inutil, îți recomand ClassicPress
Am incercat platforme, nu ma pot adapta. Mai mult, daca ai 10 insi carora sa le dai acces, toti 10 vor sti. Plus plugins, help..etc.
Nu stiu cum e classic press o sa ma uit pe el, dar e la fel de scalabil cum e WP?
ClassicPress e WordPress rămas fidel clasicilor înainte de epoca Gutenberg sau FSE ( full-site-editing).
Adică e tot WordPress dar rămas pe stil vechi 🙂
Inca folosesc in stil cat mai clasic, pe un blog am elementor..
wordpress din 2011 si nu ma mai satur de el. e clar cea mai buna optiune dar fara gutemberg si alte prostii inutile legat de gazduire folosesc altceva dar si cyber folks vad ca au preturi decente
cum reusesti sa dezactivezi gutenberg ? imi da batai de cap nu ma pot obisnui cu el
vezi pluginul asta https://wordpress.org/plugins/disable-gutenberg/
Ia încearcă tu aceasta că e de la mama lui https://wordpress.org/plugins/classic-editor/