Eu sunt Andrei Bucur

Familie
Sunt născut la data de 04.07.1987 în Galați. Oraș în care am locuit până în anul 2014, apoi m-am mutat, fiind promovat în cadrul companiei în care activez.

În 2017 am cumpărat casă în Valea Adâncă și tot în 2017 a venit pe lume copilul nostru, Matei Andrei.

Carieră profesională
Lucrez de la 18 ani. Pe rând am lucrat ca agent comercial la o stație Peco unde, apoi am devenit șef de stație.
În 2008 am încercat “colacii în coadă” din Italia, nu m-am simțit atras și am revenit în țară.
La revenirea în țară am decis să îmi inființez un PFA transport taxi, în 2011 mi-am dat seama că nu îmi doresc să fac asta toată viața.

În Iunie 2011 am renunțat la veniturile (bune) din taximetrie și m-am angajat ca agent vânzări la cea mai mare companie de telecomunicații din România.

Pentru că sunt un tip foarte sociabil și îmi place să lucrez în echipă, 6 luni mai târziu am fost promovat pe poziția de Supervizor de echipă.

Am început prin construcția primei echipe de vânzări, reușind într-un timp relativ scurt să devenim printre cele mai performante din companie.

Rezultatele echipei coordonate au fost apreciate, astfel că în Decembrie 2014 am fost promovat în următoarea poziție ierarhică, Coordonator Regional Vânzări, având focus pe județele Vaslui, Iași, Neamț, Bacau, Botoșani și Suceava.

Poziția a însemnat și relocarea mea la Iași, aici începând de la zero construcția altor noi echipe, recrutare, formare și dezvoltare agenți, team leaderi și supervizori.


Educație
Am absolvit inițial Școala Profesională “Grup Industrial Metalurgic” – Laminorist, după care am terminat liceul la Seral.

Am absolvit în 2012 la Universitatea Danubius Galați, Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene cu nota 9.66 la examenul de Licență.

27 Iulie 2020 m-am înscris la Master în cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept – Economie și afaceri internaționale – programul Dezvoltare Regională. Obținând poziția 1 cu cea mai mare notă, 9.80.

Am ales acest program pentru a deveni expert în absorbția fondurilor europene, administrație publică locală și regională.
În urma acestui master, competențele obținute vor fi:

•scriere și management de proiecte cu finanțare europeană;

•evaluarea politicilor de amenajare și planificare teritorială;

•expertiză în domeniul administrației regionale;

•concepere, implementare, analiză și evaluare a politicilor de dezvoltare regională

De ce candidez
Administrația publică este despre viziune și nevoile populației în raport cu dezvoltarea locală, a regiunii, a țării și chiar a Uniunii Europene.

Este nevoie de noi, de fiecare cetățean să pună umărul.

Îmi doresc creșterea gradului de satisfacție în rândul cetățenilor, prin creșterea calității vieții și a accesului la Educație, Sănătate, Siguranță și Servicii.

O populație educată cu un grad ridicat de implicare, formează o comunitate solidă și definită de principii și valori.

Toate acestea dau naștere unei dezvoltări antreprenorile solide, unui grad de siguranță stabil și o dezvoltare coerentă.

Îmi doresc să cresc copilul în Comuna Miroslava, tot aici să își intemeieze și el o familie. Aici să poată avea siguranță, acces la sistemul medical și acces la serviciile anului 2020.

Cetățeanul de rând poate deveni Antreprenorul de mâine, pentru asta trebuie susținut din toate punctele de vedere. Administrația ar trebuie să îi ofere mentorat, sprijin în accesarea fondurilor, deschidere și vizibilitate.

Orice antreprenor pune pe picioare o afacere, acesta generează în urma sa un lanț . Se crează rețele de distribuție, locuri de muncă, se rulează banii în economina locală. Implicit, fiecare leu adus în economia locală, crește PIB-ul per cetățean și duce automat la creșterea calității vieții.

Programul pe scurt este postat aici.

Proiectul meu politic este pe termen lung, pe acest blog îmi voi expune ideile, realizările și orice altceva este legat de politica locală.