Home » Opinii » De ce se încearcă iar distrugerea DNA?!

dna
Zilele acestea asistăm iar la diverse șicane asupra DNA, nu mă refer la decizia CCR pentru că ei nu au interzis nimic ci doar au zis “Bă nu e legal să facă SRI interceptări”.

Dar dacă te gândești și aprofundezi, decizia CCR mai spune că acele interceptări devin ilegale și în cazurile definitivate, deci nu de acum încolo ci și din trecut. Dar mai spune și că SRI nu are dreptul ăsta.

Păi SRI nu este aparatul de stat care apără siguranța națională? Corupția e cel mai mare dușman al națiunii.

Să revin la DNA, vin alegerile.
Vin alegerile și nimeni nu mai riscă să dea șpagă pentru sponsorizări, găleata și făina vor rămâne istorie pentru că nu mai sunt sponsori.

Cine mai este prost să bage 1 milion de euro într-o campanie dacă știe că poate fi închis? Cine mai este prost să falsifice o licitație dacă știe că va fi închis?

Nimeni nu vrea candidatura cu DNA activ
Brusc un scaun de primar nu mai este ce a fost, nu mai atrage. Dacă ești primar la sat ai 3000 lei salariu, nu mai poți fura că te prind ăștia, nu mai poți promite că te prind ăștia, nu mai poți pretinde șpagă pentru că te dau ăștia sifon. Și parcă pentru 3000 lei nu se mai merită să intri în radar nu?

DNA – Balaurul cu 7 capete
Știți povestea, tai un cap și cresc două la loc. Așa e și cu DNA, bagă pe unu la bulău, respectivul își negociază pedeapsă dând pe goarnă și alte mănării, e ca și cum ai da la pește în crescătorie.

DNA – speranța națională
Pentru cetățeni DNA a devenit o instituție de speranță. Știm că încă avem corupție, știm că încă nu merg multe în țara asta, totusi DNA a redat acea fărâmă de speranță că poate într-o zi ne vom vindeca.

Sistemul bolnav
DNA a închis anul trecut dosare cu prejudicii de 500 de milioane € , bani puși în executare. Bani pe care ANAF-ul a refuzat să îi colecteze. Bani cu care am rezolva multe neajunsuri.

Ce țară bolnavă să fii să nu colectezi ce ți se cuvine? Ce țară bolnavă să fii să nu investești în mecanismul care îți aduce înapoi atâția bani furați.

DNA ca o companie
Așa ar trebui tratată Direcția Națională Anticorupție, să aibă finanțare 10% din banii recuperați. Mă gândesc că dacă nu existau ei, noi ca țară oricum pierdeam banii ăia.
Așa acești bani le pot asigura viitorul iar la anul 500 milioane se vor transforma într-un miliard recuperați.

Blasfemie, mă închid pentru un denunț
Asta strigă inculpații, că DNA e o instituție care face arestări după zvonuri. De fapt asta încearcă să inoculeze populației. Totul începe cu un denunț, e normal, de acolo e datoria procurorilor să aducă probe.

Tu cetățean mergi la poliție să reclami că ți s-a spart mașina, poliția începe anchetă. Deci e firesc, totul începe cu un denunț!

În concluzie, dacă DNA este lăsat să funcționeze putem asista la îndreptarea altor instituții. Poliția, DIICOT, SRI, etc. Toți ar putea începe să funcționeze pentru că nimeni nu va mai avea un șef care să îi amenințe.

Apoi totul s-ar putea extinde către interlopi, micii evazioniști, cetățenii de rând. Se spune că o țară se schimbă de jos, prin populație. Ca să faci asta ai nevoie de o instituție puternică, o instituție la care să am tupeu să mă duc să reclam că x îmi cere șpagă sau seful meu mă forțează să truchez licitații.

Ave DNA!!!

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.