Home » D'ale ML » De ce insist pe afilierea de conținut

Acum 8-10 luni de zile începeam bârfa cu Marius pe facebook despre afiliere, tot atunci am început o serie de proiecte.
Începusem să înțeleg cum să caut nișe, ce să caut la ele și cum să le testez.Testarea are mai multe forme și mai multe unelte, eu nu am uneltele potrivite pentru a facilita o testare rapidă, dar mă descurc.

Când am început să studiez mai mult afiliații am înțeles și că există mai multe moduri prin care poți face afiliere, eu am ales afilierea de conținut.

Este cea mai grea, banii vin târziu și foarte greu, însă când încep să vină, vin!

Nu am timpul necesar să vânez nișe, să fiu on top pe căutări și trenduri, nici nu știu foarte multe despre Adw și ADS și nici nu sunt dispus să investesc în ele atât timp cât nu le stăpânesc.

Am ales afilierea de conținut pentru că îmi place să scriu, culmea am început să cunosc și bani bine nișele încât să pot emite niște păreri pertinente.

Unul din site-urile deschise ca test acum 10 luni de zile a început să meargă, a mai ciupit și înainte dar acum parcă e altfel.

Acum are un trafic (mic dar nu 0) și reușește să convertească. Nu stau și nici nu știu câte conversii are de când l-am urcat și scriu pe el, am dat acum o filtrare pe 15 Iunie – 15 August și are 18 comisioane cu o rata de conversie peste 5%, valoare comisioane 500 lei.

Puțin am zice, puțin și este. Dat fiind că este un site pe care scriu când pot iar 90% din articole nu sunt pentru afiliere, eu zic că este ok.

Nu am să zic niciodată ce face Marius, dar el a început să facă primii bani serioși după 2 ani de muncă, acum atinge niște venituri foarte ok și toată stima pentru el.

Ca și mine a mers pe stabilitate, așa privim noi afilierea de conținut. Azi un comision, mâine altul, până se înmulțesc.

Tot de la Marius am învățat că dacă îți place nișa, nu te uita la concurență. Eu am concurență mare pe nișe, pe una din ele chiar am 4 site-uri cu peste 20K trafic zilnic.
Ca și în blogging fiecare are stilul lui. Dacă ne-am feri să mai scriem pe bloguri pentru că există alții cu trafic, astăzi ar rămâne doar ei.

La fel este și cu nișele pentru afiliere, trebuie să ai un stil. Asta am învățat eu de când testez. Dacă scriu în stilul propriu, voi avea și eu felia mea.

Altfel nu îmi explic cum la căutări nici nu mă găsești în google însă acesta trimite zilnic căutări către mine (realitatea este că știu motivul) , deci stilul propriu.

Și ca să închei pe un ton de hater, nu vă dă nimeni sfaturi sigure. Pentru că nimeni nu le-a primit la sigur. Mereu am sfătuit și am spus una, alta , chestii de principiu, basic. Dar nu îți pot zice ce să iei, cum să scrii, unde să cauți.

La fel nu mai căutați ca afiliații să spună ce proiecte au, eu mă chinui luni de zile să aflu cine scrie pe site-urile concurente, să văd ce mai are, să studiez cum scrie pe altele. Ar fi prea frumos să îți zic acum ce nișe am mai deschis nu? Păi aș fi prost să îmi produc singur concurență?

Ca de final, share-ul pe facebook ajută, poate aduce și conversie. Însă aia e ciupeală, mie share-ul pe facebook mai mult îmi strică mediile. Asta pentru că adună click’s dar vânzări ioc.

Pe gând Google este și va fi mereu prietenul tău dacă îl alimentezi corect, la timp și pe regulile lui.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

 1. Marius says:

  E bine si rau cu Google. Nu e deloc misto cum te joaca el pe degete, dar atat timp cat aduci plus valoare la ceea ce faci e foarte ok. Daca te pricepi la un domeniu, axeaza-te pe el. Incepi, testezi, vezi ce se intampla.

  Apreciez schimbarile recente de la nenea Google care nu mai urca deloc site-urile care rescriu articolele concurentei. E chiar o miscare ok din partea lui.

  Exact cum ai zis si tu, asa cum ti-am specificat de multe ori: testeaza. Unora le merge, altora nu le merge. Incearca sa inovezi de fiecare data in zona ta.

  • Andrei says:

   De ceva vreme nici nu mai verific concurenta, e posibil ca unele idei sa fie scrise deja de ei, oricum ar fi . prin propriul stil google ma va vedea diferit și ma va ajuta. De fapt asa a și făcut. Pe mine google ma ajuta, cat timp nu scriu conținutul concurentei, nu are ce sa facă de cat sa ma crească!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.