Home » Online » Cum văd afilierea în 2016

Citind mai multe articole despre afiliere și afiliați dar și prin propria piele cred că 2016 va fi un an de inovație. Un an în care afiliații vor începe proiecte și vor abandona proiecte.

Personal am cont pe platformele de afiliere de prin 2009, am început să fiu mai atent la acest aspect abia în noiembrie 2015. Până acum aruncam cu link-uri sau așteptam să pișc ceva, apoi am înțeles că nu așa stau lucrurile.

Am început de prin noiembrie să testez, am atât de multe domenii încât nici nu le mai știu denumirile, deja am să cern sita și să renunț la o parte din ele.

Tipul meu de teste se basează pe conținut, nu am banii și know-how-ul necesar să investesc prea mulți bani. Da, mai bag ceva ads pentru impuls, să văd ce merge, să testez.

Mă felicit că până acum, oricât de mulți bani am băgat (s-a adunat ceva pentru unul care nu prea convertește) ies tot pe plus. Am mers la pocneală cu lajumate.xyz, a scos 160€ din adsense și circa 100 lei (parcă) din afliere, a început să scadă,i-am dat drope. Am mai luat și alte domenii, au convertit, slab dar și-au scos banii, drope.

În momentul de față mi-am păstrat 3 proiecte pe care vreau să le cresc, sunt jos, foarte jos și concurența pare să fie bine plasată însă eu simt că în câteva luni voi crește. Deja pe unul din ele am început să convertesc deși are 3 vizite google/zi.

Pentru 2016 mi-am propus să tot testez, probabil voi testa și mă voi maturiza, cumva trebuie să cresc. Deja am început să caut nișe, să studiez concurența, să învăț niște tool-uri.

Recunosc că încă nu pot trece de faza aia “N’aș prea promova x magazin pentru că y mereu mi-a adus conversii” însă e timpul să merg pe magazine mai puțin populare, pe alea în care nu mai scriu 100 pe nișă.

Fostul blog personal mereu mi-a generat ceva acolo, indiferent că a fost advertorial, conversie sau link, a adus ceva. Acum i-am schimbat direcția și am mai învățat ceva….să nu mai tolerez neseriozitatea.

Aici vorbesc despre oamenii din online, am fost abordat pentru o platformă de advertoriale, reprezentantul a uitat să mai răspundă la emailuri deși el a venit la mine, nu invers.

Apoi am dat de o altă platformă, doream să folosesc domeniile în care nu vreau să mai investesc pentru afiliere dar să le țin pentru advertoriale, oamenii cer ip unic pe domeniu. Îmi pare rău dar nu am să renunț la pachetele de hosting existente pentru asta.

Așadar 2016 bine ai venit, comparativ cu nivelul anului 2015, ianuarie 2016 a început bine însă. Ca și bani, decembrie 2015 a fost cel mai ok, două viramente profishare de 940 lei total, ceva adsense, ceva articole.

To Do Andrei:
1. Pasul 1 de îndeplinit până la final de februarie, 1 comision la maxim 2 zile.
2. Caută și identifică noi nișe
3. Dezvoltă nișele pe care ai ales deja să mergi

Spor la conversii!!!

PS: Cred că în 2016 am să aplic totuși pe text și ceva skill din marketingul offline. Îmi câștig existența cumva din sfera asta însă în online nu aplic.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

 1. Adi says:

  Si eu sunt in cautare de nise si cam greu merge. Asta pentru ca vreau sa gasesc ceva care sa imi si placa, sa scriu de placere. Spor la comisioane!

  • Andrei says:

   Salut Adi, o nișă pe care să începi să scrii din plăcere ar însemna să scrii și foarte ușor. Ar fi ideală o astfel de nișă dar cu greu cazi tandea pe mandea. Pe o nișă nu știam mai nimic înainte, acum am subiecte și nu am timp 🙂

   • Adi says:

    Am norocul cu nișa de cărți, că îmi place, însă aici comisioanele sunt atââââââââât de mici.

    • Andrei says:

     Îmi dau seama că sunt mici, dacă o carte e circa 25 de lei, știu că rankează bine blogul de cărți.
     Dar tu parcă mai ai și alte bloguri, alea nu merg?

 2. Mult succes cu ce ți-ai propus!

  Urmărindu-te, te sfătuiesc să fii atent la punctele 2. și 7. din articolul meu. Nu mai fi așa repezit :). Mă refer că uneori din entuziasm te grăbești și mai uiți o virgulă, un spațiu după virgulă, o aranjare în pagină etc. Nu mă refer la acest articol, ci în general. Atenția la detalii generează un plus de încredere potențialului cumpărător.

  În rest, se simte că ai energie să duci la capăt tot ce ți-ai propus!

 3. Andrei says:

  Mulțumesc Gabi și Victor. Da, observ des după publicare și că am stâlcit un cuvânt din taste și abia când recitesc observ greșeala.

  Aici e o chestie pe care nu mi-am însușit-o încă, aia de a nu publica până când nu citesc de 2 ori articolul pentru diverse corecții.

  PS: Gabi, cred că urmărești cKy.ro , acolo am mult de lucru, de refăcut și de scos din sfera personală. Acolo este altceva, însă m-am apucat și de ceva nișe unde aloc ceva mai multă atenție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.