Home » Cum te lasi de fumat » Cum te poți lăsa de fumat cu o carte – Allen Carr : În sfârșit nefumător

Cum te poți lăsa de fumat cu o carte – Allen Carr : În sfârșit nefumător , dacă mă întrebi ce carte aș recomanda oricând, chiar și ca pură lectură, ți-aș spune clar În sfârșit nefumător.

Am spus că o recomand și ca lectură simplă, asta pentru că te ajută să înțelegi mai bine fumătorii din jurul tău și astfel îi vei putea ajuta și tu mai departe.

Am fost atât de mulțumit de această carte încât am cumparat-o în 5 exemplare și am dat-o cadou apropiaților.

Eu am folosit cartea prin 2013 și după trei zile de lectură, m-am trezit nefumător. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost sentimentul de victorie și faptul că nu s-a comparat deloc cu vechile încercări când am vrut să las țigările.

Ne temem să ne lăsăm crezând că avem nevoie de țigări la stres, la șpriț, la pauze, că e obișnuință…de fapt totul e fals.

Imediat ce m-am lăsat de fumat, nu am simțit nevoia să aprind iar. Ți-ai imaginat vreodată că te trezești a doua zi, pui cafeaua și nu ai nicio tragere spre țigară? Nu?! Nici eu, dar am pățit fix asta.

Mi-a plăcut extrem de mult cartea pentru că este o lectură ok, pentru că se simte rând cu rând cu ți se ridică moralul, pentru că ți se explică clar că tot ce știai despre fumat, este complet eronat. Culmea că omul are o logica atât de ok, încât te pui pe gânduri și conștientizezi că are dreptate.

Nu este o carte despre boli, moarte și bani, este o carte despre realitate și concepția noastră asupra țigărilor. Aș putea spune că are o contra psihologie asupra fumătorilor, ceva ce până acum nu s-a mai încercat, dar care dă roade.

Am stat 8 luni de zile nefumător, apoi m-am reapucat dintr-o prostie, cartea nu are nicio vină, a fost o conjuctură nefavorabilă în care eu am încercat iar țigările, pentru că nu mă cuprindea vreo poftă, am crezut că nu am cum să ma apuc iar, deși Allen Carr anunța în carte că cea mai mare capcană este fix asta, credința că nu ai cum să te apuci.

Am recomandat cartea asta multo apropiați, acum la 4 ani distanță încă o recomand cu mare drag.

Probabil vă întrebați „Ce vrea mă ăsta? Încă fumează și laudă cartea” , încă fumez din vina mea, cartea m-a ajutat. Din păcate a doua lectură nu a mai avut același efect asupra mea, deși conștientizam tot ce citeam. Dar poate era prea devreme, în disperare de cauză am citit cartea iar, prea devreme….poate.

Cartea Allen Carr – În sfârșit nefumător este disponibilă aici , nu am citit dar văd că are o carte și pentru alcool, dacă fumatul părea ceva imposibil de invins, mai ales de o carte, cred că merită atenție (pentru cei ce au nevoie) și Allen Carr – În sfârșit fără alcool.

Nu te lăsa învins de prejudecățile din jur „Nu au reușit medicii și reușește o carte? Voința e singura metodă” , unii au voință dar nu atât cât să bată fumatul, odată ajuns la acest articol, înțeleg că nici pe tine nu te-a ajutat metoda voinței.

Lectură plăcută!!!

, , , , ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

 1. Stefan spune:

  Vad ca minunile astea de IQOS Heets sunt prezente in toate birourile si carciumile din oras. Cred ca undeva in psihicul fiecarui fumator apare ideea ca e mai sanatos sa traga din chestia aia IQOS decat sa fumeze un Kent 8. Insa cred ca e doar o iluzie.

 2. o carte foarte realista prin mesajul transmis. am citit cateva capitole. o recomand

  • Larisaa spune:

   Sunt curioasa daca te-a ajutat vreun pic cartea asta. M-ar interesa si pe mine pentru ca am mai tot auzit la prieteni despre ea, dar chiar nu cred ca ma va ajuta vreun pic. Cam greu cu schimbatul viziunii acum..

   • cKy spune:

    Pai m-am lasat instant de fumat, mai mult de atat nu putea face. Ca m-am reapucat eu dupa 8 luni, e prostia mea. Eu zic sa incerci, ce poti pierde?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.