Home » Online » Cum se fabrică articolele bombă : Balena Albastră


Zilele astea am fost intoxicați de balene albastre, atât de multe publicații ne-au prezentat articole “documentate” încât noi le-am servit ca atare.
Se pare că nu e chiar așa.
Grupuri care promovează suicidul există, sunt o certitudine, inclusiv grupul Balena albastră există.
Doar că nu s-a putut demonstra că actele de suicid din Rusia sunt legate de acest joc. Fâsul a plecat de la un site care și-a dorit să lanseze o știre bombă.
Practic autorul acelui articol a legat sinuciderile din Rusia de faptul că utilizatorii erau toți de pe VK.com, e normal, VK.com este facebook-ul rusesc.
Ca să fie și mai credibili, au găsit ei 8 sinucigași care făceau parte dintr-un grup anume, de aici s-a nascut legenda acestei povești.

În timp ce alte publicații au făcut săpături reale și au dezmințit legăturile, presa noastră le-a servit ca atare. Mai mult, Adevărul susține sus și tare că totul e real și că un autor de al lor a testat jocul.

Este cert că suntem expuși la o lume periculoasă pe internet, este foarte adevărat că există tot felul de ciudați și ar trebui să învățăm să ne protejăm.
Este foarte adevărat că, copii își caută alinarea pe internet atunci când nu găsesc înțelegere în familie, tot la fel de adevărat este că unii se sinucid.

Tot pe acest caz, un raport arată că mare parte din cazurile suicidale din Rusia sunt de natură domestică, ceartă în familie, bătăi, familii dezorganizate, etc. Aici este cheia, dacă puștiul tău își găsește alinarea în grupuri sinistre, probabil tu ca părinte ești cel vinovat.

De ce zic că este real dar totuși acuz presa noastră că nu a săpat mai mult?
Pentru că s-a tot scris cum că nimeni nu se putea retrage, că dacă încercai să te retragi, îți era amenințată familia. Greșit, acolo se duceau de bună voie, își căutau moartea copii vulnerabili (din motivele enumerate mai sus) iar administratorul ciudat, îi ajuta cu asta.

Aum, Balena Albastră chiar face victime în România, nu s-a sinucis nimeni, doar că niște deștepți au clonat contul de facebook a unui tânăr și a promovat pe acel cont mitul jocului. Evident că tânărul (cel real) a primit zeci de mesaje de amenințare și clar ar fi putut fi rănit de unul mai iute la mânie.

Apoi în presa noastră s-a făcut iar caz cu tinerii de la Iași, fără pic de informare s-a scris că jucau balena albastră, doar pentru că își ținuse respirația.
Măi oameni buni, toți am jucat prostiile astea de jocuri când eram mici și fără minte. Eu mă dădeam cu sfoara în fața trenului, săream de pe clădiri, săream în curenții din Siret, am încercat să trec Dunărea înot, ne agățam de autobuze, săream din tramvai, urcam pe bloc prin tronson și săream tronsoanele de la o scară la alta, erau doar prostiile copilăriei, care se puteau finaliza tragic.

Concluzia este că mereu copii vor să facă lucruri teribiliste, mereu! Ca părinte trebuie să îl observi, dacă acei copii s-au automutilat, cum naiba nu i-a observat nimeni?
Tânărul care a creat balena, a mai avut și alte grupuri. Deci, pericolul internetului există și va mai exista, la fel cum era și când părinții ne spuneau să nu vorbim cu străinii.

O anchetă foarte interesantă este aici

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

  1. Cătălin says:

    Mă cert este un lucru, internetul în ziua de azi este cel mai mare centru de informații, ori părinții își pun odraslele în pericol, dacă nu stau de vorbă cu pruncii, și nu le explică pe șleau totul, cu bune și cu rele.

    • Andrei says:

      Eu nu înțeleg cum poți ca părinte sa nu observi ca ceva se întâmplă cu copilul tău, dacă ii accepți răspunsurile “n-am nimic” fără da cercetezi, înseamnă că nu ești implicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.