Home » Gadget's » Cum rezolvi erorile Skype pe Windows XP

Skype


Am fost forțat de împrejurări să folosesc Skype, recunosc că nu l-am folosit niciodată sau cred că l-am instalat odată pe vremea când foloseam și yahoo messenger.

După instalare, fiind mai norocos de fel, au urmat și problemele. Ba nu se conecta, ori se conecta dar nu aveam imagine sau îmi dădea diverse erori de la instalare la instalare.

Obosit și plictisit, l-am lăsat așa și m-am culcat. A doua zi la muncă deschid subiectul și aflu de la mai mulți colegi că și ei au avut astfel de probleme iar unul din ei încă are, un alt coleg mi-a recomandat să bag o versiune nouă.

Scot laptopul, dau download și merge din prima. Ceva nu se leagă, mă uitam la laptop și nu îmi venea să cred, până mi-am dat seama că eu încercam să îl instalez pe un sistem mai vechi pe care aveam windows xp.

După puțină cercetare pe mai multe site-uri am găsit o serie de soluții la mai multe erori, m-am gândit să le pun aici pentru a fi utile și altora.

Erori Skype pe Windows XP :
Skype nu se conectează sau se conectează și pică : Aici am făcut două acțiuni, am descărcat o versiune mai veche de skype deoarece nu se prea pupă cu Windows XP, apoi pentru siguranță am debifat toate căsuțele de securitate din conexiunea de internet.

Black screen : Înțeleg că Skype are un conflict cu Internet Explorer 9 (cine nu are conflicte cu explorer? 🙂 ) așa că versiunea 9 nu a venit și cu niște update-uri pentru aplicații, este recomandat să treceți pe o versiune mai veche. Sau mai simplu ar fi să îl dezinstalați de tot, oricum nu cred că îl folosiți.

Failed to load function!KERNEL32.dll GetLogicalProcessorInformation : Cel mai probabil ai versiunea 6.7 de Skype care face conflict cu SP3, cea mai ușoară soluție este să dezinstalezi 6.7 și să treci pe o versiune inferioară, adică pe 6.6 pe care o poți descărca de aici

Failed to load library „dxva2.dll” : Cumva windows nu recunoaște acest fișier, așa că dați o căutare pe Google ” download dxva2.dll și descărcați, apoi îl copiați în partiția unde aveți windows/system 32

Windows cannot find `C:Program Files\Skype\Phone\Skype.exe`.Make sure you typed the name correctly, and then try again : Cel mai probabil aveți un antivirus care nu îi permite sistemului să ruleze, pentru asta intrați în managerul antivirusului și acordați drepturi aplicației skype.

Se închide apelul fără să apeleze dar apare în managerul de conversație : Aici este o rezolvare simplă, trebuie intrat în fișierul de instalare a Skype , căutat folderul DbTemp și șters.

, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

 1. razvan spune:

  O sa fiu Hater acum: instalează un Linux lightweight. Gen arch linux, sau ceva ubuntu/Linux mint cu mate sau xfce. 🙂

  Un Linux s-a asorta bine cu articolul de suferind de sine scris anterior:))

  • cKy spune:

   Nu suport Linux, am lucrat 3 ani pe Linux și acum zic aleluia că am trecut la windows.

   Chiar am de trollat câțiva care se plâng că nu le merge Digi Play pe Linux :))

   Vis a vi de articolul ăla, repet a fost o replică pe care trebuia să o dau. Mie mi se pare că am fost arogant doar în final când am spus de acele sume, pentru a răni mai puțin am șters și am pus ultima diplomă :))

   • razvan spune:

    ai scazut in ochii mei, dupa replica cu „nu suport linuxul”, imi pare rau, o sa vorbim mai rar de acum inainte. poti sa pastrezi tu cainele, dar dormi pe canapea de acum.

    nu e bai, si eu sunt arogant si scriu unele chestii cu directie „am scris de unul ca e bou ca nu stie ca antalya e in asia, desi avea bilete acolo” si apoi i-am dat linkul articolului :))))))

    • cKy spune:

     Linuxul e ca un fiu urât dar fițos al tehnologiei, deci să iau și oase?

     Aroganțele le fac de multe ori și pentru a arăta tinerilor că nu pică nimic din cer.

     • razvan spune:

      :)) nu ar fi rau sa iei si oase.

      nu stiu daca mai e urat, la cate desktop environments exista, la cat de mult s-au dezvoltat comunitatile si asa, cred ca e pregatit sa inlocuiasca windows.

      iar instalatul aplicatiilor din repozitoare vs google search, download, next next next finish, e divina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.