Home » Galati - Stiri » Cum fac bani băieţii deştepţi din politică

Pentru că acum politica e mai mult ca niciodată pe buzele fiecărui cetăţean, hai să vă explic cum fac bani băieţii deştepţi din politică.
Doar cei deştepţi, aia de îi vedeţi pe la tv că sunt arestaţi sunat doar carne de tun.

În tinereţea mea nu de mult apusă lucram la fostul Primar al Galaţiului Eugen Durbacă, mai exact la peco.
Bă nu prea strângea el mare mălai, nu prea se învârteau treburile pe la primărie…de fapt se învârteau dar nu în domeniul petrolier, făcea bani prin combinatul Sidex, ceva cladiri prin Galaţi, mişca.

Dar omul a avut o revelaţie, să nu mai fie primar, să fie seful Consiliului Judeţean Galaţi că sunt mai multe contracte acolo şi se scutură mai mult mălai. Şi omul era şi este capabil, însuşi marele Felix fondatorul PC l-a propus şăf peste Conservatori, doar că la refuzat!

Şi totuşi cum a făcut mălai cinstit? Simplu.

Toate societăţile de sub umrela CJ trebuiau să alimenteze de undeva nu? Apă Canal, Electrica Galaţi, poliţia, CJG…păi doar nu mergeau cu apă.

Şi de unde? Păi… Lukoil îs ruşi şi am auzit că bagă apă în benzină, OMV abia apărea şi erau scumpi, Petrom..tot OMV şi nu prea sunt prin oraş Petrom-uri 100% aşa că mergem pe Rompetrol că doar sunt români şi au un Rom în faţă.

Nimic suspect până aici, pana mea a ales cu sufletul….doar că sufletul lui ştia că în oraş sunt doar doua Rompetrol , unul pe Domnească la azilul de bătrâni care după poziţionare zici că e pus acolo la mişto şi al doilea lângă Altex în micro 19 , e mic, înghesuit..urât.
Dar stai, şăfu are 3 în oraş, aşezate strategic. Are la intrare in Galaţi din direcţia Tecuci, are la intrare/ ieşire din Galaţi spre Giurgiuleşti, are pe Coşbuc în inima oraşului….şi mai are unul la Hanu Conachi pentru agriculorii CJG din rural.

Nimic murdar, nimic suspect, doar că din prisma de angajat începusem să număr mai multe BCF-uri (Bon Consum Fiscal) decât cass. La peco-urile autentice Rompetrol nu am văzut niciodată o maşină din administraţia CJG-ului să alimenteze, parcă combustibilul la Rompetrolul franciză era mai bun!

Concluzia? Băiet deştept, poate fi acuzat de ceva? Nu! E problema lui ca absolut toţi angajaţii companiilor de stat din Galaţi alegeau benzina lui?

Nu conta, închidea şi el ochii. Ce el nu ştia că Mitică de pe ARO de la apă canal nu bagă motorină de 50 lei şi vinde bonul?

, ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

commentscomments

  1. George spune:

    Pai cam asa functioneaza lucrurile. Nu stiu exact cum se semneaza contractele astea. Daca de primar sau de oamenii de la consiliul judetean.

    Dar este un caz clar in Bacau, cu primarul care oferea contracte, dar in schimb, cerea taxe. Pentru a oferi unei firme contractul de reinoire a stalpilor de iluminat din oras, primarul trebuia sa primeasca 50% din pretul modernizarii fiecarui stalp. Zis si facut. Acum primarul e la puscarie. Se pare ca totusi nu a fost prea destept, caci a fost prins in cele din urma.

  2. cKy spune:

    Ala a cerut clar bani si s-a dus. Asta nu a cerut nimic ci doar a zis „ba baieti va este mai la indemana sa treceti pe la mine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.