Cum aleg PANOURI SOLARE pentru casa mea?

Cum aleg PANOURI SOLARE pentru casa mea ? În primul rând trebuie să știi că statul român acorda până la 20.000 lei pentru montarea panourilor solare, finanțează 90% din valoare.

În acești bani sunt incluse toate operațiunile, de la avize până la instalare . Trebuie să știi că înainte să te apuci de vreo achiziție, trebuie să ai dosarul aprobat. În momentul în care se publică legea, te poți inscrie inclusiv la o firmă locală care prestează astfel de servicii.

Și totuși poate nu prinzi subvenția de la stat sau nu dorești o asemenea investiție, ar trebui să știi cam ce panouri solare să alegi.

Panourile fotovoltaice se regăsesc în multe variante, este necesar să știm ce alegem.

Pe pași, alegerea panoului fotovoltaic trebuie să fie raportat la calitate și energia dezvoltată.

Ca să afli aceste date, urmează pașii următori:

  1. Adună facturile pe ultimul an de zile și imparte-l la 12 luni, vei afla media, fii atent la lunile de iarnă când consumul de energie este mai mare iar soarele încarcă mai puține ore pe zi. Eu aș recomanda să faceți două medii paralele, iarnă și restul anului. Calculați în KW/h
  2. Cautați cea mai bună poziționare, de obicei pe SUD, calculați și suprafața acoperișului, astfel veți ști dacă aveți destul spațiu pentru panoul fotovoltaic.
  3. Aveți și un calculator care vă poate oferi o idee de câți Kw/h aveți nevoie, aici
  4. Ați calculat punctele 1,2,3, acum vedeți câte panouri sunt necesare și dacă încap pe suprafața acoperișului.
  5. Dacă acoperișul poate susține kit-ul fotovoltaic, acesta poate ajunge la câteva sute de kg.

Vezi modele Panouri Solare și Invertoare

Trebuie să știți că mai bine de 60% din prețul energiei consumate de dvs. este constituit din taxe și accize și certificate.

De exemplu, la 142 de Kwh consumați într-o lună, costul pe Energia Activă ar fi de 30 lei cu tot cu TVA, după aplicarea taxelor, factura se duce la 80 lei.

Cum calculezi? Să presupunem că ai un panou solar de 3000W și poate lua energie solară 10 ore pe zi, asta înseamnă că poate extrage 30 Kwh/zi.

Un panou în jurul a 1000 lei poate genera cam 3 Kwh pe zi, eu am pus o estimare pozitivă la 10 ore, aș calcula mai bine la zilele de iarnă și aș estima maxim 6 ore de soare pe zi.

Multe panouri pot extrage energie chiar dacă este vreme înourată.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.