Home » Bani/Viață » Creditul Prima Casă vs Ipotecar

prima casa
Am mai scris pe celălalt blog că prin luna Octombrie 2014 mi-am făcut credit Prima Casă la ING Bank. La acea dată am plecat cu o dobândă de aproximativ 5%, de atunci tot a scăzut dobânda iar astăzi am primit email că s-a dus în 2.78%.

Asta înseamnă o scădere de la 781 lei la 691 lei în aproape 18 luni de contract.

Printre altele am auzit că Prima Casă 2016 a fost mai bun ca orice alt credit. De exemplu un prieten tocmai și-a luat Ipotecar de la BCR, a luat prin credit 32.000€ pe 30 de ani și dă o rată de 900 lei.

Eu am luat 38.000€ pe 30 de ani și dau 691 lei.
Un alt cunoscut și-a luat credit prima casă 2015, a incasat 49.000€ și plătește 912 lei, tot pe 30 de ani.

Am inteles ca acum s-au scumpit creditele ipotecare odată cu “darea în plată”, normal era să fie la fel de perfomant ca și Prima Casă ținând cont că la ipotecar dai avans între 15-20%.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

 1. Eu unu am vrut sa fac asa, apoi m-am razgandit. Fiindca nu poti avea siguranta ca 30 de ani vei avea un salariu destul de bunicel astfel incat sa iti permiti rate mari, sau cel putin nu stii viata cum te “joaca” astfel ca azi esti sus, maine jos.. si in imposibilitate de a plati sume mari. Tocmai de aceea am preferat sa iau cu cash.. fara rate.

  • cKy says:

   cash…dacă ii ai. în Iași e 50k un apartament.

   ApoI, eu am o politica. oricâte rate, credite as avea, sa nu depășească mai mult de 25% din venituri.

 2. cum să plătești mă 30 de ani o casă? ați luat-o razna cu toții? pe lângă faptul că o plătești dublu :)) 12 ani = credit, 18 ani dobândă

 3. […] Eh, dar ăsta este un preambul pentru viitoarele articole. Nu de alta, dar la momentul scrierii articolului acesta, habar n-am cum arată Zun X pentru că din cauza distorsiunii unui degajament telefonul a ajuns în altă parte. Probabil la Andrei. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.