Centrală termică ieftină și bună

Consider că după mobilarea casei, centrala termică este cea mai utilă și priorativă investiție. Dar cum de obicei centrala vine spre final când nu prea mai avem buget, ne întrebăm adesea care este diferența între o centrală de 3500 de lei și una de 2000 lei.

Diferențe sunt multe, de la consum, estetică și comenzi, însă până la urmă dacă știi să faci alegerea potrivită, vei fi satisfăcut și cu o centrală ieftină.

Cea mai ieftină centrală termincă de astăzi este Motan Sigma 24, prețul ei nu vine din calitate, din contra este foarte bine construită. Ci din câteva lipsuri ce se pot compensa cu alte opțiuni.

Am întâlnit foarte mulți oameni care îmi spun „Nu e mare brânză între termoficarea blocului și centrala termică, tot acolo ies la factură” , nu înțelegeam de ce. La termoficarea clasică dădeam 900 lei iarna la un apartament de 84 mp2 cu 5 persoane, acum cu centrala termică plătim în plină iarnă maxim 300 lei, în condițiile în care nu țin temperatura sun 23° , apă caldă oricând, etc.

Greșeala celor care plăteau mult era una singură, și-au luat centrale termice dar nu au mai dat 100 lei pe un termostat. În condițiile în care termostatul este vital.
Practic aceștia fixau căldura pe calorifer iar centrala pornea de fiecare dată când caloriferul pierdea din căldură. Mare prostie, caloriferele se pot răci oricând, important este să ai în casă temperatura dorită.
Eu am apartamentele bine izotale, țin termostatul pe 23° și centrala pornește de maxim 3-4 ori pe zi dacă temperatura scade. Pe când, fără termostat, centrala merge aproape mereu.

Am scris despre termostat pentru că centrala asta ieftină nu vine cu unul inclus, dar nu este o problemă, găsim pe link-ul de mai sus orice termostat ne dorim, în plus pentru acest model este vital. Centrala este ieftină dar nu are un panou de control foarte avansat, practic are doar modul vara/iarnă și temperatura apei.

Puteam să caut orice model dar am ales Motan pentru că am prieten ce o deține de 12 ani și îl mai duce lejer încă 3-4 ani de aici încolo.

Dacă îți faci acum mobilierul de bucătărie, ți-aș recomanda să o încadrezi în el. Nu este cea mai estetică centrală termică de apartament, în sensul că este ceva mai lată fată de restul, dar și mai ieftină.

Însă pentru prețul ei este ce trebuie, are o capacitate de încălzire de până la 200 mp2 , tiraj forțat și protecție anti-îngheț.
Primul aspect negativ l-am tratat mai sus și am găsit rezolvarea, termostat.
Al doilea aspect negativ ar fi nivelul de zgomot. Da, este ceva mai gălăgioasă. Însă dacă se montează în bucătărie nu cred că deranjează, dacă se montează incorporată în mobilier, cu atât mai punțin se va resimți zgomotul, mai ales că încăperea centralei ar putea fi izolată fonic.

Prinde ofertă de preț redus!

CARACTERISTICI GENERALE

Tip centrala Conventionale
Tip montare Murala
Putere termica nominala min/max (kW) 9 / 24
Tip alimentare Gaz
Tiraj Fortat
Panou de comanda Electronic
Randament (%) 93
Suprafata spatiului ce trebuie incalzit (m²) 200

FUNCTII

Debit apa calda(l/min) 10
Vas de expansiune Da
Ventilator Da

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.