Cea mai bună chiuvetă

Când începi să îți renovezi casa sau chiar faci o primă achiziție, nu te gândești inițial la chestiile de substrat. Începi să te gândești că o să vrei chiuvetă pe nu știu ce culoare, aragaz de nu știu care, etc.

Dar când începi să navighezi și vezi că sunt zeci de oferte, începi să te întrebi cum aleg cea mai bună chiuvetă?
Ei bine, am să încerc să te ajut pe baza experienței mele și a celor din jur, am studiat mult până am ales cea mai buna chiuveta și credeți-mă că am pierdut câteva zile.
De la citit zeci de articole până la strâns feedback de la apropiați, am întrebat inclusiv meseriașii care fac mobilier, apoi am luat o decizie, sper ca tu să nu cauți prea mult și sper ca acest articol să te lămurească.

Principalele criterii când vrei să cumperi o chiuvetă bună:

  1. Primul dar primul pas este să faci selecție pe materialul ales. Eu recomand material compozit dacă doriți chiuvetă pe culori, în special fragranite . Acesta nu se pătează, este rezistent la șocuri, se șterge ușor. Am văzut foarte multă lume care preferă să rupă 2-300 lei din buget și să își ia tectonite, acest material este mai degrabă un soi de plastic vopsit și cu grad mare de pătare…experții mă vor contrazice, utilizatorii mă vor aproba.
  2. Dacă totuși nu dorești chiuvetă colorată, ci una pe gri, recomand o chiuvetă din inox cu inserții anti-zgâriere.
  3. Un alt criteriu este culoarea, mă gândesc că dorești să se integreze cumva în mobilierul bucătăriei și ai nevoie de o culoare potrivită.
  4. Spațiul mobilierului. Dacă ai o bucătărie foarte mare, posibil să alegi o chiuvetă cu uscător de vase sau poate chiar una dublă. Dacă nu ai foarte mult spațiu sau nu vrei să utilizezi mult spațiu din blat, probabil vei merge pe o chiuvetă rotundă care este mai economă în spațiu dar foarte eficientă, dacă alegi mărimea potrivită. Cred că o chiuvetă cu diametru 400×400 și 180-190 mm adâncime îți satisface nevoile.
  5. Vrei supra-plin, urmează să montezi și o mașină de spălat vase? Trebuie să iei toate aceste considerente în calcul, să nu cumperi o chiuvetă fără aceste funcții dacă îți sunt necesare.

Nu am vorbit despre buget, consider că bugetul nu are ce căuta aici. Dacă pleci direct de la „am doar 300 lei alocați”, vei cumpăra de 300 lei, vei încerca să iei și culoare, și funcții în acești bani, dar vei ignora materiarul, cel ce conferă durabilitatea în timp.

Vezi selecție de chiuvete bune

Ar trebuie să te gândești din prima dacă vrei să îți pui și dozator de detergent pentru că va trebui să faci gaură în blat.

Și dacă vei chema pe cineva să îți facă gaura chiuvetei să o facă și pentru dozatorul de detergent.

Dacă blatul e nou și nu faci un schimb de chiuvetă, ar fi bine întâi să cumperi chiuveta apoi gaura.

Să nu te trezești că tai pe o mărime și de fapt îți trebuia mai puțin sau mai mult.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.