Ce salariu te-ar multumi?

„Ce salariu te-ar multumi?” este una din intrebarile pe care le folosesc des la interviuri.
De cele mai multe ori raspunsurile sunt undeva la 700-1000 ron. Primind astfel de raspunsuri imi dau seama cat de jos ne situam si cat de greu este sa gasesti aceste job-uri. Majoritatea raspunsurilor pe aceste sume vin din partea candidatilor fara experienta sau trecuti de 40 de ani, mai exact a celor fara sanse reale de angajare.
Este trist ca oamenii s-ar multumi cu orice dar mai trist este cand le spui ca pot castiga usor 2000 doar facand munca de teren si totusi ei tind sa se multumeasca cu 700, doar sa stea undeva inchis 8 ore pe zi.Eventual la un birou mediocru.
Nu inteleg de unde frica asta pentru comisioane (eu ma bazez pe comisioane), eu sincer nu as putea sa ma intorc la un job unde nu sunt comisionat (excluzand situatia in care salariul fix este peste 4000) , nu as putea pentru ca oricat de bun as fi as ramane la acelasi salariu mizer ce abia mi-ar asigura nivelul de subzistenta.

Imi place sa lucrez cu cei tineri, nu am sa judec, insa eu ma inteleg mult mai bine cu cei tineri si in plus imi place mult sa modelez caractere. Cand spun ca modelez , ma bazez pe imaginea echipelor unde mi-am lasat amprenta.

Cred ca media salarizarilor din Galati este undeva intre 700 si 1000, cand spun oamenilor ca sunt agenti din echipa care ridica si peste 4000 pe luna imi zambesc cu nesiguranta. Cred ca in mintea lor isi spun ca sigur ii mint si promovez vreo oferta gen „Bani pe net acum!”. Tocmai datorita reactiilor candidatilor mi-am schimbat abordarea interviului. Omului nu trebuie sa ii zici „Ba daca esti bun iti iei masina intr-un an” trebuie sa ii spui ca „Daca muncesti ai sa ai bani de rate si de iesiri in oras” apoi dupa ce va face acei bani sa ii poti deschide ochii ca poate mai mult. Si cred ca s-a ajuns aici datorita mediului din Romania, datorita lipsei de calificare, lipsa locurilor de munca si disperarea in care s-a ajuns.

Am auzit prieteni care spun ca eu castig FOARTE mult, nu e mult, cand stii ca muncesti si dai 100% totul sa devii tot mai bun, nu e mult ci satisfacator. Se poate si mai mult!!!

Si da frate se poate, zilele trecute imi povestea maicamea de o fata care a terminat facultatea, are 24 de ani, 2 copii si prefera sa stea acasa. A trait toata viata in saracie si s-a obisnuit sa aiba putin, atat de putin incat se multumeste cu salariul sotului ei de 1000 sofer la paine. Din banii aia plateste o chirie , intretinere si creste doi copii. Nu inteleg oamenii care se plafoneaza, ea ar mai putea aduce usor 1000 ron in familie, ar putea asigura o alta educatie si alte ideologii acelor copii.

Orice ai face trebuie sa o faci bine si cu daruinta. Nimic nu are limita, nimic! Cu atat mai putin salariul, care tot de tine depinde!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut nou pe email. Vei primi un singur email pe săptămână cu ultimele articole.

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

23 de comentarii la „Ce salariu te-ar multumi?”

  1. Fiecare traieste cu mediul care ii place, cu cel cu care s-a obisnuit.
    Sincer, nu as mai putea sta pe 1000 de lei, m-am obisnuit sa am mereu bani, sa imi permit, dar si muncesc mult!
    Poate ca unul iese la o bere, eu stau in casa si mai scriu un articol, mai bibilesc ceva, ca in vacanta sa pot sa merg fara grija, sa nu am un stres ca apare un gadget si nu pot sa-l iau.

    Răspunde
  2. Este foarte bun salariul tau, scuzandu-mi curajul intrebari, ne poti spune si compania care ofera astfel de salarii intr-un oras lipsit de orice, cum este Galatiul.

    Răspunde
  3. Adi nu este un secret si am tupeul sa zic ca se poate mai mult.
    Tinand cont ca veniturile mele sunt parte fixa plus comision, de mine depind veniturile. Si cum imi conduc echipa.
    Am agenti care castiga 3000-4000 pe luna.
    La RDS. Am agenti mediocri care iau dublu salariului minim pe luna lucrand part-time (au facultati).

    Răspunde
        • Corect, nici nu insinuez asta insa multi care imi trec pragul nici macar nu isi dau o sansa si prefera sa se plafoneze.
          Eu cand m-am apucat de job-ul asta nu ma gandeam vreodata ca am sa ajung aici. Era un mic „patron” si era greu de imaginat ca o sa imi placa si am sa fiu si bun.

          Răspunde
  4. Fiecare isi traieste viata cum vrea . Cunosc persoane care prefera sa munceasca pe un salariu de maxim 500 de lei , cand ar putea sa castige lejer cel putin 1500 de lei …. Dar na astia sunt oamenii 😀

    Răspunde
  5. E clar ca un astfel de răspuns îl primești de la un posibil angajat care încă locuiește cu părinții. Că dacă ar locui singur și ar avea de plătit chirie, facturi de toate felurile, mâncare, haine și multe altele, atunci sigur ar ști să-și aprecieze munca.

    Ăștia care se mulțumesc cu atât nu doar că sunt cei care o să o ducă de pe-o zi pe alta, când nu vor mai avea părinți, ci sunt cei care frecă salariile și pentru restul. Angajatorul, în ultima instanță se uită la salariu cerut, iar în România e clar că-l ia pe cel mai ieftin, chiar dacă e mai prost.

    Răspunde
    • Exact, lipsa de experienta a candidatilor ofera multe oprtunitati angajatorilor. Angajatorii merg pe premiza „Iti dau minim pe economie, daca nu vrei …vezi ca mai sunt 20 la coada” . In schimb pe domeniile bine platite suntem deficitari cand vine vorba de oameni calificati, cei cu calificari sunt plecati sau lucreaza deja in companii de top.

      Sa stii Stefan ca am intalnit oameni care se multumesc cu atat si pe o alta medie de varsta. Oameni care stiu ca nu mai au sansa angajarii.

      Răspunde
    • Cred ca principalul motiv este redat de piata, au o masa de oameni cu acelasi skill pe bani putini, practic au de unde alege.
      Aici intervine si statul, daca ar favoriza putin taxele si impozitele in favoarea mediului privat ar putea oferi mai mult, insa cand un angajator care iti ofera tie 4000 ron mai da inca 2000+ la stat, prefera sa iti dea minimul pe economie si eventual restul la negru.

      Răspunde
  6. Lasa gargara. Pentru a va face o idee, rds ofera 240 de lei sau ceva de genul. Si aia impozabili. Pai cum dai nene inainte cand tu nu pornesti de la un 700 de lei plus comisioane, ci 240 de lei plus comisioane. Pe care le faci sau nu. Cum in orase toti au rds, pe la tara e greu de prostit omul cand singurul tau as din maneca, liga 1, e la upc :)))

    In plus de asta e absolut insultator sa fii abordat cu un salariu de pe urma caruia nici naveta nu o platesti.

    Răspunde
    • Niciun angajator care plateste comisioane nu va da mai mult. Rds da salariul fix pentru 2 ore, 4 ore si 8 ore. Care e 150,300 si 1000 in mana.
      „Daca ii faci sau nu” pai vrei sa fii platit fara sa faci?
      Acele fixe sunt indiferent daca generezi vanzari sau nu.
      Cel mai mic comision pe un contract atinge 80 de lei si in functie de pragi sare 150 lei, un singur client.
      Nu cred ca esti la curent. Daca ma apuc sa postez o grila de comisionare ai sa zici ca e editata:))
      Abordeaza un agent actual din orice oras al tarii si convingete.
      Asta cu Rds au toti si nu ai unde sa vinzi e o ideie preconceputa prost de catre cei ce nu stiu piata. Cum iti imaginezi ca in august am generat peste 1300 de servicii?
      La tara…la tara rds a luat 60% din piata akta in 2 ani.
      Liga 1, alta abordare proasta. Daca ne afecta liga se vedea in rezilieri si abonamente upc. Tin sa te informez ca rezilierile sunt intrun flux normal iar noi zilnic aducem zeci de clienti in firma, de unde crezi?
      Care liga? Aia de nu a putut fi masurata la audiente? Tu ce alegi un mexi steaua – otelu sau un meci real – barcelona? Asta ca sa poti intelege imaginea de ansamblu.

      Răspunde
  7. La rcs&rds presupun ca sunt si angajati care nu au salariu plus commision ci doar salariu fix care poate ajunge la mai mult de 3000 de lei lunar nu?

    Răspunde
  8. Bun, faza cu statu’ acasa sa cresti copiii e cu dus-intors. Daca barbatu’ face suficient cat sa te descurci, iesi mai bine (pentru copii zic – mai ales in primii ani de viata), daca stai cu ei. Nu as avea incredere IN NIMENI (in afara de barbatu-miu) sa stea cu fata mai mult de 10 minute. Prefer la orice ora sa pierd bani (pentru ca nu pot munci nus’ cat de mult), decat sa stea altul cu copilul. Drept este ca eu, desi sunt ‘casnica’, imi fac banii (web design), la fel de drept este ca nu mai castig ca acum 10 luni de pilda, cand inca aveam burtoaca si junioarea o vedeam doar la ecograf.

    Răspunde
    • Ok Dojo, perfect de acord cu tine. Insa povestea de mai sus prezinta o fata care sta cu chirie, are doi copii iar sotul castiga 1000 de ron.
      Tu castigi de acasa, chiar si 1000 de ron daca faci stand cu copii tot sprijini ceilalti 1000 care intra in casa.
      1000 la 4 guri si cheltuieli, cum naiba sa faci fata?
      Si arhi, zoso, etc. Lucreaza de acasa dar lucreaza. Si tu lucrezi.
      Daca salariul sotului ar asigura minim cele necesare as putea intelege.

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.