Home » Opinii » Ce legi de căcat mai avem în România

Prima lege care m-a fraptat vizează bloggerii, așa că dragi bloggeri căscați bineo ochii că s-ar putea ca acutul vostru de binefacere să vă aducă o gaură mare în buget.

Am organizat un concurs pe cKy.ro prin care dau un telefon, am zis că dacă nu am o preferință, voi apela la un sistem random. Cristian a adresat o întrebare către ONJN și răspunsul m-a lăsat mut. O să vă pun poze din citat aici
ONJN 1

Deci, ca să nu dau printscreen la tot pdf-ul, dacă faci un concurs pe blog și spui că alegi câștigătorul după o metodă subiectivă, e ok. Deci dacă îți pui toți prietenii să participe și dai premiul unui vecin, e bine.

Dar dacă spui că apelezi la o soluție random, ai activitate de tip loterie și automat îți trebuie licență sau eventual o aprobare plus acte la notar…băi ești nebun? Apropo îți dă una bucată amendă ție plus fimei de hosting, ONJN știm că au amenzi de la 50000 lei în sus.

Păi am concursul ăsta în care dau un telefon, plm am zis că e cu ajutorul unei societăți, deci în opinia lor fac reclamă deși pot scoate societatea, tot nu e ok pentru că eu vreau să îl dau random.
În opinia mea, modific textul cum vreau eu și aleg câștigătorul tot cum vreau eu. În loc să îndemne organizatorii să facă concursuri transparente, ei îi îndeamnă să încalce legea.

A doua lege de căcat

Noua lege a taximetriei spune că trebuie să ai diplomă de liceu ca să poți avea o firmă de taxi. PFA-ul e considerat tot firmă de taxi.

O luăm pe rând :
1.Eu gigel, strungar, pe persoana mea. Am făcut o școală profesională care mi-a dat o diplomă de strungar, deci pot fi Persoană Fizică Autorizată pentru că prestez eu. Dacă făceam liceu, nu aveam diplomă de strungar!!!!

2. Eu gigel de 20 de ani am PFA, am permis eliberat de miliție, am atestat de transport persoane eliberat de ARR (sau care mă-sa le mai vizează acum) și de poliție, dar nu mai pot avea PFA?

3. Legea nu vine cu norme de aplicare. Nu spune “Bă de mâine dacă vine unu pentru licența, trebuie să aibă liceu” zice liceu și atât. Și cum avem deștepți, deja au început proceduri de anulare a licențelor. Aici întreb, unu de are licență până în 2018, cu ce drept legal îi anulezi licența retroactiv?

4. Cine spune că liceul te-a făcut șofer?
5. Legea în taximetrie spune că eu Gigică pot fi patron de SRL în taxi dar trebuie să am o persoană desemnată cu atestat transport persoane. Adică eu, un analfabet, cioban la oi pot deține un SRL pentru că îl pun pe Fănel șoferul să fie persoană desemnata. Dar ăla de e PFA cu toate actele în regulă și răspunde direct, nu poate avea reprezentare. Pentru că rahații nu știu să facă diferența între o persoană juridică și o persoană fizică autorizată, chestii care nu se pupă și nu sunt același lucru.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

 1. Catalina D says:

  Am terminat scoala pentru categoria A si cand sa dau examenul teoretic m-au intors din drum precum ca “este posibil” sa se aplice o lege prin care nu se mai acorda permis pentru anumite categorii din pricina varstei. Mentionez faptul ca legea a intrat in vigoare dupa 6-8 luni iar eu cand am mi-am facut dosarul nu era nici vorba de asa ceva. In 6 luni aveam timp sa dau de profesionist ..

  • Andrei says:

   Înțeleg că erai minoră și s-a schimbat legea vârstei? Oricum ar fi, nu poți da o lege fără norme de aplicare pentru cazurile deja existente.

   • Catalina D says:

    Nu. Aveam 21 si au schimbat la 24 sau ..cealalta varianta era sa ai experienta si permis pentru categoria A2 de cel putin 2 ani . Perfect ! Numai ca nu exista categoria respectiva, din cate stiu. Nu A2, nu A1.

    • Andrei says:

     Deci pentru mopede aveai voie cu atestat fără permis dar pentru A1 trebuia să ai 24 de ani sau 2 ani de A2, fain. Dar când dă permis la 18 ani și îl lași să se urce într-o chestie mare de 1.5 tone, e totul ok!

     • Catalina D says:

      Romania…exista legi din care nu intelegi nimic, nu sunt concrete, sunt facute de asa natura incat sa te induca in eroare , sunt facute pentru cei ce pot contesta o acuza pe motiv ca legea dom`le.. nu spune exact ce si cum.

 2. Alex Ciocan says:

  pai ma, la PFA nu cred ca poate sa afecteze situatia pentru ca PFA se infiinteaza pe alte criterii… la SRL cred ca nu poate nimeni sa se opuna acestei legi ca acolo numai cine nu vrea nu isi face firma… acuma, daca ma intrebi pe mine: e o tampenie cam 50%, nu complet. gandeste-te ca toti cacatii care vand in piata si fac specula de ti se rupe buzunarul au firma desi nu stiu sa scrie si sa citeasca. asta nu ii impiedica sa ia cartoful cu 50 de bani si sa il vanda cu 2 lei… e foarte foarte complexa chestia asta cu liceul pt SRL

  • iceuniq says:

   Ok, omul a făcut Profesionala la liceul Auto și a obținut o diplomă de mecanic auto + permis profesionist. Dacă făcea liceul, nu avea diplomă de mecanic și toate categoriile de permis.
   și-a făcut PFA și funcționează așa de 20 de ani, cum poți să îi închizi acum activitatea pe acest criteriu? Mai ales că în trecut școlile profesionale erau baza din care ieșeai cu o meserie.

 3. Adrian says:

  Pai de asta noi vom fi intodeauna ultimii din Uniunea Europeana si nu numai , deoarece statul Roman scoate fel si fel de legi pentru a ne stoarce de bani .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.