Home » Online » Câteva întrebări despre afilierea pe EN

banigreu
Am de câteva luni de zile un blog și un hosting destinat afilierii pe EN, hostingul este luat tot internațional special pentru asta.

Însă de câte ori mă gândesc să “plec” internațional îmi pun câteva întrebări, întrebări a căror răspuns nu l-am găsit încă.

Sunt conștient că în momentul în care încep să scriu în engleză mă adresez aproape către toată planeta, dar odată cu plaja mare de trafic potențial există și o mare plajă de afiliați pe nișe.

Mă gândesc că dacă scriu în engleză, tot va trebui să mă adresez cumva unei țări. Să caut advertiseri din acele țări și să merg pe ei. Da, știu sunt advertiseri mari internaționali de pe care se cumpără din toată lumea, dar să gândim altfel. Câți români caută un produs pe un site de afară înainte de a-l cumpăra din România?  Cam așa mă gândesc că este și afară. De ce și-ar cumpăra mai mereu un norvegian ceva de pe un magazin care nu se află în țara lui, unde ar trebui să plătească taxe, transport și ar lipsi și garanția.

Sunt conștient că oricum se cumpără, dovadă traficul și încasările imense făcute de acești advertiseri, dar oare nu cumpără și ei la fel de des cum cumpără românii noștri de afară?

 

Pentru a scrie în engleză trebuie să mergi puțin pe premisa “eu pun textul și magazinul și sper să se cumpere de oriunde în lume” , ca să targetezi o țară mă gândesc că ar trebui să scrii în limba acelei țări, nu te poți adresa norvegienilor în limba engleză.

Eu aș fi mai dispus să învăț o limbă mai grea pe care să încerc afilierea, o limbă a cărei populații cumpără frecvent din online. Citeam un articol în care nu știu ce țară ar urma să dea o lege prin care să limiteze cumpărăturile cu cardul, asta pentru că cetățenii nu mai folosesc cash. Îți dai seama acolo ce paradis online este?

Se spune că dacă faci un blog de nișă pe EN ai șanse să crești repede deoarece beneficiezi de o enormă plajă de trafic. Dar când te adresezi pe EN nu prea cred că vei găsi o nișă care să nu fie foarte bine acoperită și cu blog-uri/site-uri foarte, foarte puternice.

Mai există și afilierea directă la advertiser, adică scrii direct pe pagina de produs însă aia e altceva. Eu mă gândesc la o afiliere de tipul .ro , pe conținutul propriului site.

 

Deci, stimați colegi de suferință, care e traseul?

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

  1. Alex Ciocan says:

    pai daca mergi pe EN ai destule tari pe care sa te axezi: Anglia, Irlanda, Danemarca, Australia, Canada, etc…

  2. Razvan says:

    Prima data incearca sa-ti faci blogul, il pui la punct si cumperi articole, intre timp poti invata limba, gramatica si asa mai departe. Dar pana sa ajungi sa scrii un articol frumos in engleza, corect scris, trece cativa ani, nu poti invata o limba in cateva luni. Eu asa fac acuma, mi-am facut un blog si cumpar content, scris de un roman care le are cu engleza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.