Home » Opinii » Care este diferența între Blogger și Om cu Blog?

to blogAm auzit de multe ori “Dacă ai blog, nu ești neaparat un blogger” și nu pot să îmi dau seama care sunt criteriile de departajare între cele două categorii.

Blogger = Ai trafic, te citește lumea, faci bani din el?

Om cu blog = te citești singur, ai un blog în genul ăsta?

Dacă astea sunt criteriile, consider că sunt eronate. Foarte mulți au bloguri personale pe care scriu foarte rar, însă aceștia au diverse activități online și trăiesc din online. Blogul este pentru ei o zonă în care mai aruncă ceva text. Cam cum fac eu pe blogul ăsta. Aceștia totuși sunt numiți bloggeri pentru că fac bani din online și îi știu alți bloggeri.

Însă dacă ne luăm după primul criteriu, ar trebui încadrați la “oameni cu bloguri” pentru că acel blog nu generează nimic, e un spațiu de relaxare.

În 2016 traficul nu mai este la fel de relevant când vine vorba de monetizare, evident a rămas cea mai importantă uneltă dar în același timp au crescut celelalte surse de monetizare.

Deci eu consider că toți sunt bloggeri și se împart în două : cei care fac bani și cei care nu fac bani.

Bine, nu aș acorda niciodată titlul de blogger unui om care dă copy/paste la tot ce prinde. Ăla nu este blogger, nu produce conținut, este o mizerie ce pune o pată pe oamenii din online.

În opinia mea bloggerul este acel om care are un spațiu al lui și își produce singur conținutul. Indiferent că scrie ce face la pauza de masă, că scrie despre IT&C sau pune țâțe goale, atât timp cât omul ăla este autorul conținutului iar conținutul este unic, atunci ăla este blogger.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

 1. Marius says:

  De ce asociezi tu mereu bloggerul cu banii? Dacă ai asocia cu pasiunea…cu un hobby cred ca ar fi diferit. 🙂

  • Andrei says:

   Păi nu eu asociez cu banii, tocmai asta spun. Că cei mai mulți îl consideră blogger pe ăla care face bani, ăla care scrie din plăcere, nu e blogger în opinia lor.

   • Adi says:

    Iar când faci bani din pasiune, cum se cheamă?:D Cred că e firesc ca oricare dintre noi să ne dorim să ne câștigăm banii de pâine făcând ceea ce ne place să facem.

 2. Adi says:

  Contează totuși și calitatea conținutului… adică să nu scriem chiar orice, doar să fie articol pe blog. 😕

  • Andrei says:

   Eu cred că orice are diverse conotații, dacă ești un puști de 14 ani vei scrie despre pubertate. Va avea felia lui de public.

   Orice aș încadra în aria de articole scrise cu piciorul, copiate, tehnice dar fără verificari, etc.

 3. Se pune problema altfel.. nu prea contează ce crede lumea atâta vreme cât faci ceea ce-ți place. Da, este mult mai ok atunci când îți câștigi existența din așa ceva, dar dacă pui pasiune în ceea ce faci nu prea contează partea financiară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.