Home » Bani/Viață » Când știi că e timpul să riști pentru a ieși din mizerie

banigreu
Pe cKy.ro am scris foarte multe articole despre bani, despre felul în care poți să îți aranjezi viața și veniturile.

Nicăieri nu am scris cum să faci banii, adică la modul “ia frate o imprimantă și apucă-te de printat” ci doar am scris despre cum trebuie să abordezi viața și șansele care ți se oferă.

Astăzi am să te indemn să fii atent la la ce ți se întâmplă și să acționezi. Dacă vezi că lucrezi de prea mult timp pe un salariu mizerabil, e timpul să îți asumi niște riscuri încercând să ieși din mizerie.

Articolul ăsta nu este despre “Nu pot să risc că am rate” toți avem rate și datorii, dacă nu faci ceva să schimbi starea actuală, rate vei avea toată viața și te vei zbate în aceleași venituri minuscule, mai mult te veo plafona așa.

Când îți dai seama că trebuie să faci o schimbare?

Încep întâi cu cei tineri, gogule dacă ai ajuns la vârsta de 23 de ani și vezi că nu reușești să treci de 1000 de lei, e simplu. Bagă-ți știucu și începe rapid să faci ceva. Investește în tine, nu în lucruri că nu ai experiență și vei pierde niște bani pe care nu ții permiți.

Prima și cea mai bună investiție trebuie să fie în tine. Apucă-te și citește oamenii care au riscat, i-ați un al doilea job din care să înveți ceva. Acel al doilea job poate va fi plătit mai prost față de cât iei de la shaormeria din colț, dar pe termen lung vei învăța niște chestii.

Apucă-te acum cât mintea nu ție coaptă, cât nu ai obligații și poți risca chiar și o demisie fără să ai repercursiuni majore.

Am să dau un exemplu online-ul dar nu e pentru toată lumea, se pot face bani din scris însă înainte de toate trebuie să înveți niște lucruri. Deci primul pas este să nu mai spargi semințe în fața blocului. Timpul ăla cu pretenașii să îl aloci învățând.

Iei salariu, cumpără un domeniu .info e 13 lei și mai cumpără și un hosting de 1E pe lună, ai dat 60 de lei pe an și acum poți începe să înveți.

Da vei scrie multe bălării dar sunt bălăriile tale din care înveți zilnic câte ceva.

Lecția aici nu e să îți faci un blog ci să nu mai freci timpul pe prostii că vei vinde șaorma toată viața.

Vezi ce îți place, vezi la ce te pricepi și informează și pe alții. Din fericire pentru majoritatea celor de acum, cei noi nu au foarte multe de riscat pentru că există niște “vechi” care au testat și au riscat și acum își împărtășesc experiențele. Trebuie doar să îi citești și nimic mai mult.

Majoritatea oamenilor din online ajută și pe alții, îi ajută dacă întrebările sunt relevante și nu la modul “Frate am urcat un blog acum, cum fac bani? Dar eu de ce nu am făcut bani azi?” pentru că tu încă ești la clasele primare, nici nu ai învățat să pui paragrafe.

Ia exemplul lui Alex care și-a băgat beringhelul în angajatori și a riscat, ia exemplul lui Marius care are un salariu de circa 1500 lei dar își fructifică timpul liber încât mai câștigă încă de două ori salariul lunar din scris.

Alex și Marius nu au făcut bani la primul articol, Alex face bani serioși de 6 luni, Marius cam la fel. Ambii au niște ani și articole în spate. Nu știu exact la Alex dar Marius are 3 ani de când scris și abia anul ăsta a facut bani serioși.

Și apoi ia exemplul meu, eu sunt inversul lui Marius. Eu câștig destul de bine din job încât să nu am nevoie de blog, dar de ce să nu o fac? De ce să nu mă implic? Să încerc? Să învăț?

Am un program super încărcat dar mereu găsesc 1-2 ore și pentru bloguri, mereu îmi alimentez sufletul prin text și da, mai pișc și câte ceva. Banii făcuți de mine nu au valoare materială ci vin ca o recompensă mentală, însă vreau să schimb lucrul ăsta, vreau să duc mentalitatea de a face bani la normalitate.

Deci fiecare dintre noi avem șansele noastre, ele nu se fructifică spărgând semințe în fața blocului și nici agățând minore pe facebook.

Cea mai mare investiție este timpul, ăsta nu se poate cumpăra oricât de mulți bani ai avea. Mereu ai să auzi “Dacă aveam mai mult timp proiectul ieșea mai bine, făceam mai mult, dezvoltam mai mult, etc” deci timpul ne-ar fi permis să facem mai multe, “mai multe” ar fi însemnat automat și bani mai mulți.

Ce am scris mai sus se poate aplica lejer și la cei trecuți de o anumită vârstă, timpul și programul de lucru este cam același pentru toată lumea, nimeni nu ne va plânge de milă, apoi de ce să îți plângi de milă? Când lumea e atât de dinamică încât nu are timp de tine.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

  1. Marius says:

    Si eu am avut perioade cu job incarcat, dar mi-am dorit mai mult sa raman pe latura asta. De scris…sunt cam 6 ani de blog si vreo 3 de comunitate de CS: administrare si toate cele. 🙂
    Sigur, cel mai mult m-am dezvoltat cu blogul, in ultimii 2-3 ani.

    • Andrei says:

      Despre perseverență și dorință este vorba. Normal că nu pică bani din cer din 2 articole și oamenii trebuie să înțeleagă asta când se apucă de scris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.