Home » D'ale ML » A cam venit timpul să încerc sucuri naturale

De aproximativ un an de zile am început să fiu ceva mai atent la sănătatea mea, în 80% din timp doar sunt atent nu neaparat am pus și în aplicare.

Am observat că abia fac 30 de ani si organismul îmi dă semnale, ar trebui să îl ascult.
Semnalele au fost simple, abia mai tolerez frigul, mă trezesc greu și sunt irascibil, am scaune aiurea, obosesc după 30 de minute de fotbal (nu doar obosesc, amețesc) , abia mai duc un dans de horă mai țopăit.

Am tot căutat remedii să reduc gudronul sau țigările, m-am lăsat odată de fumat cu cartea lui Allen Carr – În sfârșit nefumător însă prostia din mine m-a făcut să mă apuc după 8 luni iarăși.

Acum folosesc IQOS despre care o să scriu pe un alt blog, în mare parte trag doar nicotină și nu mai inhalez gudroane.

Dar atenția la sănătate nu vine doar din țigări, 90% ar trebui să mă concentrez pe alimentație.
Am o alimentație foarte proastă, nu mănânc legume, bag doar carne de porc, rar de pui și mai rar de pește. Cam atât mănânc.
Mi-am zis că e cazul să introduc legumele în viața mea, greu, îmi este foarte greu. Am început cu mazăre gătită, îmi place, dar trebuie să mai diversific.

Așa că mi-am luat un tocător de fructe și am început să o ard pe sucuri. Îmi fac dimineața 0.6 l de suc de fructe și mă ține până pe la ora 18:00 , pe la ora 13:00 încerc să dau ceva stomacului, mai mănânc odată la 19:00.

Nu este wow, din contra este foarte nocivă alimentația mea, dar e mai bine ca acum o săptămână când băgam doar cafea și țigări până la 19:00, la 19:00 fiind prima și ultima masă.

De când o ard pe fructe simt că organismul se detoxifiază și mă simt ceva mai energic.
Nu am citit cărți pentru sucuri, doar testez combinații de fructe, încerc să nu mă plictisesc de un gust care să mă facă să renunț.

Până acum mi-am făcut combinații din banane, portocale, mere, kiwi, ananas și pere. Dar va trebui ușor, ușor să introduc între ele și legume, poate și ceva miere de albine. Mierea de albine conține mai multe proteine ca orice halcă de carne, deci ar trebui cumva să o fac să îmi fie masa de prânz.

Am pus ochii și pe ceva exerciții de revitalizare, exerciții ce se pot face acasă, probabil o să le postez aici, întâi pentru mine, apoi pentru voi.

Nu fac mari pretenții, pun fructele și ceva apă pentru a fi mai băubil. Mi-am luat Broccoli , nu cred că pot să beau un suc doar din broccoli, cel mai probabil îl voi combina cu portocale.

Investiția e minimă, mi-am luat un blender ca Breville la 100 lei, am două sticluțe de suc și două capace pentru ele. Maică-mea are Breville și e mișto că toacă din presarea recipientului, eu când am vrut să iau de ăsta era 160 lei, așa că mi-am luat altul care e cu buton.


Voi ce remedii de revitalizare aveți? Idei de sucuri? Exerciții pentru acasă?

,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

  1. Marius says:

    Eu merg pe jos oriunde am ocazia. Mai nasol acum de cand stau acasa pentru ca rar plec. Dar mi-am format obicei sa alerg martea si joia, cate o ora.
    Acasa mai fac un pic de gimnastica, dar foarte putin.

    Ar fi ok sa am alimentatie mai ok. Mi-e greu sa ma urnesc dimineata, incerc acum sa-mi rearanjez programul dupa sarbatori.
    Cat despre alimente in sine… mananc orice, cat se poate de diversificat. Ar fi bine sa avem cultura pestelui mai bine dezvoltata. O cura cu el e chiar ok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.