Home » Opinii » Bye Bye UK, Welcome RUE

brexit
Cred cu tărie că decizia britanicilor de a ieși din UE (Brexit) a fost alimentată și finanțată de Rusia, asta la nivel înalt pentru că extremiștii naționaliști oricum aveau astfel de convingeri “independente”.

De ce Rusia? Păi UE fără Anglia va fi mai slabă, restul țărilor fără traseul comerțului cu Anglia vor fi mai slabe, evident Anglia va suferi cel mai mult.

La ora la care scriu, lira s-a prabușit și se va mai prăbuși. Acum este momentul ca marii brokeri să acționeze pe o piață în derivă, să cumpere la preț de șaorma tot ce prinde.

Evident toți vom suferi însă mai puțin ca ei, noi vom căuta să cumpărăm din alte părți (poate e prilej de dezvoltare pentru alții) în timp ce ei își vor vinde tot mai des marfa în interiorul regatului.

De ce va fi mai puternică Rusia? Pentru că UE este în derivă, pentru că țările puternice care au rămas în UE vor negocia tot mai strâns cu “plecarea” pe masă.
Astfel Rusia va fi liberă să acapareze țările sărace cu gaze, să le închidă robineții când doresc, să își exercite propaganda anti-UE liberi, într-o europă destabilizată, propaganda Rusească naționalistă va fi servită dimineață, la prânz și seara.

Anglia va suferi și un mare divorț, țările din regat vor specula momentul și se vor folosi de dorința lor de a intra în UE printr-o rupere de regat.

Un exemplu de țară în colaps economic este Rusia, au avut mereu valuri economice care au destabilizat țara, au rezistat pentru că Rusia este totuși Rusia, Anglia nu este Rusia, Anglia nu mai are industrie grea, nu are gaze, nu are nimic.
Anglia era țara perfectă în comerț, era!

Parcă văd cum marile corporații își vor retrage capitalul și se vor reorienta, Anglia a crescut printr-o relaxare fiscală pe investiții, astfel marii investitori au pompat bani în economia țării.
Într-o țară închisă de propriile frontiere ce poți să faci? Să îți strângi jucăriile și să pleci!

Pe la televizor se tot vorbea și de Gibraltar, de mica insuliță denumită țară. Acea mică insuliță era vitală pentru Anglia, știm toți că acolo este un paradis fiscal (toate camerele mari de Poker au sediile în Gibraltar).

Eu văd acest Brexit ca pe un atentat la securitatea internațională. Securitate care nu mai înseamnă de mult doar forță armată ci mai degrabă și-a extins sfera cuprinzând economia, comerțul, politicul și socialul.

Când mi-am dat lucrarea de licență, intitulată “NATO și România în Securitatea Internațională” spuneam la capitolul “prezentarea mediului de securitate” :

La momentul actual, pacea şi securitatea mondială sunt în pericol, în cea mai mare parte datorită conflictelelor care au loc mai degrabă în interiorul ţărilor, decât conflictele dintre state. Se vorbeşte foarte mult despre „pacea democratică”, afirmându-se că societăţile democratice nu încep un război una contra celeilalte (ele pot lupta, dar împotriva statelor nedemocratice

Securitatea internaţională este o cauză care nu a fost indeplinită decît în linii generale, fiind „uitate” anumite detalii precum: posibile conflicte între India şi Pakistan, între Coreea de Nord şi cea de Sud, între Grecia şi Turcia, între Israel şi Siria, între Nigeria şi Camerun, printre altele,poziţia Rusiei, neîmpăcată cu gîndul că a pierdut controlul asupra statelor baltice şi a altor state componente ale fostului spaţiu sovietic.

De ce era importantă Marea Britanie în EU? Deși este o țară membră NATO, unde sunt alte organisme de guvernare, UK este una din cele 5 puteri nucleare, fără Marea Britanie în interiorul UE a mai rămas doar Franța.

Leg obsesiv NATO de UE pentru că ele însuși sunt doua mecanisme de convețuire. România a fost acceptată în UE datorită consolidării securității în cadrul NATO, mai exact strategia georgrafică din Marea Baltică, Marea Mediteraneană şi Marea Neagră.

Astfel că UE nu are rol doar de instituție care veghează asupra factorilor economici și sociali, are un puternic impact asupra represiunilor armate.

Mai las un citat din lucrarea de licență, sper că acesta clafirică mai bine cum UE și NATO au ținut departe influența rusească:

Corpul de geniu al forţelor terestre ale Statelor Unite din Europa (USACE), în colaborare cu Agenţia de apărare antirachetă – U.S Missile Defense Agency (MDA), Comandamentul European al Statelor Unite – U.S European Command (EUCOM) şi Forţele Navale ale SUA (U.S Navy) au organizat la Bucureşti, conferinţa Zilele industriei pentru abordarea adaptivă în etape privind scutul antirachetă. Conform Ambasadei SUA la Bucureşti, la eveniment au fost prezenţi circa 175 de participanţi din ţări precum România, SUA, Spania, Turcia, Grecia, Italia, Bulgaria, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite. Firmele reprezintă domenii precum construcţii industriale, infrastructură, logistică, comunicaţii şi IT, precum şi securitate.

,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

  1. eee, a fost pe dracu :)))

  2. Andrei says:

    Păi să vedem Alex, procesul de ieșire nu a început încă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.