Home » D'ale ML » Banii se fac prin și din pasiune

pasiune-bani
Aud tot mai des ideea de antreprenor, acum în minte îmi vin cazurile eșuate de antreprenori dar știu că sunt și cazurile ce pot fi puse la categoria “succes”.

Toată lumea vrea bani, toți alergăm după bani și doar câțiva îi și obținem. Cei mai mulți muncesc pentru bani și nu îi fac, cei care reușesc să facă bani muncesc pentru ei, adică le place job-ul sau metoda lor de profit încât banii sunt o normalitate a pasiunii lor.

De vreo două luni văd mulți bloggeri care încearcă să facă bani din afiliere sau strict din blogurile lor. Însă niciunul nu este dispus să facă ceva din pasiune, pasiune care nu aduce bani din prima.

Eu mi-am demonstrat că pot face bani din pasiunea mea, adică blogul, doar că eu sunt un caz mai aparte, fac bani din o altă pasiune de a mea, adică job-ul.

Da, eu am tipul de job care îmi place, îmi place ce fac, mă dedic în ceea ce fac, sunt liber să îmi pun ideile în practică.

Când am început să intru pe segmentul ăsta al vânzărilor, am început de la 0 cu venituri incredibil de mici. Țin minte că banii ăia acum îi dau pe țigări, dar am insistat și eram convins că va veni și ziua în care voi fi răsplătit.

Începuse să îmi placă să vând și așa am început să lucrez din plăcere, odată cu plăcerea au crescut și veniturile, apoi a venit prima promovare. Acum nu mai trebuia să vând eu ci să îi învăț pe alții să vândă și să îi îndrum. Prima dată a fost frustrant, nu mai ținea doar de mine, eu știam că pot să vând bine, acum eram la mâna altora.

La fel a început să îmi placă noul post, am început de la un venit de 1400 lei, la fel pentru că lucram din plăcere, veniturile au crescut de la lună la lună până când au crescut cu 150%.

Ca în orice proces normal al naturii, când faci totul natural și devii tot mai bun, ți se oferă noi provocări. Eu aveam nevoie de una, lucram din plăcere dar nu mai exista nimic nou pentru mine.

Acum am deja un an și câteva luni de când am fost iar promovat, veniturile au crescut simțitor și cresc de la lună la lună.

Am vorbit până acum de bani dar satisfacția reală nu este cea financiară, satisfacția cea mai mare este atunci când te uiți în urmă și vezi ce ai clădit.

E ca și cum ai fi pe vârf de munte și ai privi un peisaj superb, acel peisaj fiind posibil doar cu contribuția ta.

Nu poți escalada niciodată dacă scopul tău principal sunt banii, nu ai cum. Dacă te gândești doar la bani, mereu vei tinde să ceri fără să oferi întâi, nimeni nu vrea asta, e ca la curve.

De ce am scris despre mine? Pentru că este ca o morală pentru cei ce vor să facă bani din afiliere sau blogurile lor.

Totul este în pași, nu există “gata am blog, să vină banii”. Nu, întâi începi să scrii despre ce îți place, începi să scrii pentru că te simți bine și scrisul te face să te simți deja împlinit. Apoi, fiind sincer și natural, totul se va monetiza, banii vor veni natural, în pași și se vor înmulți odată cu implicarea ta.

Acum nu îți rămâne decât să îți identifici pasiunea ta, vrei să scrii despre păpuși? Fă-o, s-ar putea să fii cel mai bun în asta și să faci bani făcând ce îți place.

Ai un blog dar nu te interesează banii din el? Ok, atunci concentrează-te pe ce îți place mai mult, acel lucru să fie obiectivul tău numărul 1, restul devin consumatoare de timp și resurse, le vei face când ai chef.

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Comentarii

  1. Adi says:

    Bine spus, bravo, bun articol! 😀

  2. Așa da, ai început sa recitești articolele înainte sa le publici :). Mi-a plăcut articolul si m-am regăsit foarte mult in el atât la propriu cât si la figurat. Si la faptul ca amândoi am pornit din același cartier marginas al Galațiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.