Home » Tutoriale » Aplicațiile mobile s-ar putea să știe prea multe despre tine

Cred că nu este o noutate faptul că aplicațiile instalate cer acces parțial sau total la conturile noastre de email, Google sau pe rețelele sociale.
Partea proastă este că nimeni nu citește niciodată ce tip de informație cer aceste aplicații și de cele mai multe ori le dăm accept mai repede doar pentru a instala aplicația.

De exemplu pe mine mă supără Android-ul atunci când fac o poză, instant îmi dă Geotagging, asta îmi spune evident că telefonul ăsta știe prea multe și nu este ok.

Acum e febra Pokemon Go, în trecut a fost Ingress, evident sunt și alte aplicații.

Nu am înțeles niciodată de ce are nevoie o aplicație nevoie și acces la contul meu Google + , de ce îmi citește lista de prieteni pe facebook și de ce are voie sau nevoie să posteze în numele meu pe facebook.

Unele aplicații permit limitarea acceselor, altele nu permit nimic, ori le dai acces ori papa aplicație.
Nu sunt un individ prea suspicios de fel însă aplicațiile sunt deseori vulnerabile atacurilor cibernetice, altele sunt făcute direct cu acest scop, deci puțină atenția nu ar strica.

Verifică ce accese dai aplicațiilor din contul Google și ce aplicații ai asociate contului.

profil google

Pași :
1. Deschide o pagină google și dă click pe iconița profilului tău

apps and site-s

2. Mergi acum la Aplicații și site-uri conectate:

Aici veți regăsi aplicațiile conectate la contul dumneavoastră, site-urile sau aplicațiile în care ați ales ca Google să vă stocheze parolele.

Puteți dezactiva din cont să nu permiteți aplicații non-Google, eu am butonul dezactivat. Chiar nu doresc aplicații neverificate.

Aveți în josul paginii Setări de confidențialitate, aici puteți seta informațiile, puteți verifica activitatea pe Google. Din setările de confidențialitate puteți alege ce doriți să vadă oamenii pe Google+, să gestionați contul Youtube, etc.

De asemenea nu ar strica să fiți mai atenți când instalați aplicații pe telefon, în cazul PC-ului nu ar strica să folosiți un antivirus (eu folosesc și pe telefon), personal sunt mulțumit de Bitdefender, acesta permite până la 3 utilizatori, deci e ușor să faci cheta și să rămâi protejat.

,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: