Home » de prin online » Am ales să nu mai fac recenzii din muzică pentru că…

Am ales să nu mai fac recenzii din muzică pentru că lucrurile s-au schimbat.

Recunosc că prin această nișa am avut cele mai mari satisfacții online. Era o plăcere să scriu despre orice piesă apărea pe piață.

La acea vreme erau multe bloguri și site-uri de muzică, era o concurență puternică iar munca depusă era la fel enormă.

Trebuia să te trezești la ora 6-7 ca să scrii despre tot ce este nou, sa fii primul care scrie, dacă îți permiteai luxul de a scrie despre o piesă la ora 9, deja o găseai pe toate blogurile de nișă.

Promovarea pieselor avea un rol important în viitorul artistului și acum are însă la acea vreme Facebook nu reprezenta o sursă de promovare, pe youtube nu te căuta nimeni decât dacă scria cineva de tine.

Ușor, ușor site-urile de muzică s-au închis, au dispărut pentru că oricât erai de bun, bani nu prea se făceau, cine cumpără spațiu pe un blog de muzică? Singurul site era monden.info care reușea să aducă bani prin skill-ul Cristinei.

A fost o perioadă frumoasă dar am renunțat, atunci ca și acum existau mârlănii, promovai un cântăreț anonim, ajungea să aibă concerte dar uita cine l-a dus acolo. Sau te prezentai la lansările lor ca partener media dar omiteau să te pună pe afiș, apoi tu ca un fraier conduceai sute de kilometri până acasă să îi faci recenzia.

Mi-am pus de multe ori întrebarea „Eu am avut vreun aport la această nișă?” , acum îmi răspund că DA!

Am avut și în marele spațiu virtual unde îmi vin câțiva artiști în minte, am fost primul care am scris de ei și am insistat până când munca lor a fost preluată și de alte blogurui, acum toți sunt pe scenă sau pe radio.

Aportul cel mai mare l-am avut pentru orașul Galați și pentru artiștii care urmau să cânte aici. O spun cu mâna pe inimă că au fost concerte despre care dacă nu scriam eu, artiștii cântau pentru staff-ul lor cu sala goală.

Pentru că aici nimeni nu știa nimic, pub-urile care organizau concerte habar nu aveau să se promoveze, țineau doar pentru ei că vine x sau y să cânte, nici măcar afișe nu știau să facă.

Eu scriam despre toate evenimentele, de multe ori alte bloguri sau ziare îmi preluau articolele (de cele mai multe ori le furau direct fără sursă), eu aveam o expunere dar când articolul meu era preluat de Adevărul, acel concert beneficia de o expunere mai mare, așa se umpleau sălile.

Reușeam să fiu relevant datorită unor colaborări, pe lângă cele cu alte site-uri de muzică, am lucrat și la două proiecte de radio online, practic introduceam pe radio toți artiștii noi și credeți-mă că erau câteva mii de ascultători.

Pe atunci exista parcă și un respect aparte pentru bloggerii implicați.

Acum nu mai există și ăsta este unul din motivele pentru care refuz să mai scriu. Toată lumea dă cominicate la toată lumea. Toți se înjură pe unde apucă, bloggerul nu mai este recunoscut, este tratat ca pe unu care trebuie să zică mulțumesc că a scris despre artist, așa face și el trafic (repet, traficul pe un blog de muzică nu aduce bani).
Nu are rost să îmi mai irosesc banii și timpul să merg la un concert să îi fac recenzie, pentru că nimeni nu te apreciază, artiștii cred prea mult în facebook dar nu cunosc adevărata valoare a blogurilor.

Acum artistul postează piesa pe facebook și cere like-uri, în 2 zile piesa aia dispare din feed-uri și artistul e trist că are doar 100 de view-uri, un blog o indexează acolo veșnic.

Nu sunt dispus ca pe munca mea să fiu înjurat de un puțoi care și-a cumpărat și el un microfon.
Nu sunt dispus să mai fiu în pas cu noutățile pentru a fi primul, scriind generalist, scriu când vreau și când pot chiar dacă traficul e mai mic, sentimentul e mai plăcut.

Acum nimeni nu mai merge la concerte să facă recenzii, acum toți iau pozele de pe pagina artistului și scriu 3-4 cuvinte despre eveniment, dacă scriu.
Apropo, nu am mai văzut de mult o recenzie, cred că acum toți se limitează doar la articolul pre eveniment, după nu mai contează.

Amin!

, , ,
SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name *
Email *
Website

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.