Home » Opinii » Alo, Ministerul de Finante, revizuim și noi Prima Casă?

mf
Poți da share liniștit, e în nota țării, legi făcute pe genunchi!
Eu scriu, voi citiți și trageți concluzii, sper ca și Ministrul Finanțelor să citească…sper.

Am un apartament Prima Casă luat in 2014, nu am stat niciodată în el pentru că m-am mutat în alt oraș.
Am cerut deja acord de înstrăinare, acord dat de banca ING dar refuzat de MF pentru că nu eram în acord cu legislația, ok. Am scris o parte aici

Când Ministerul de Finanțe m-a anunțat că nu îmi dă acordul, mi-a mai zis că pot vinde Prima Casă mai devreme de 5 ani dacă fac o novație de credit, rambursez din surse proprii sau ader iar la Programul Prima Casă….

De aici începe prostia legii, Ministerul anunță că din 2017 dorește ca acest program să se adreseze persoanelor cu venituri mici, prin strategia pe termen lung:

Am făcut analize preliminare pe acest program și pe cererea și oferta de locuințe din România. Am constatat că există o ofertă deficitară, că, față de alte țări ale Uniunii Europene, România are ofertă mai mică de locuințe noi anual. De asemenea, confortul este mai scăzut decât în alte state europene. Probabil că acest program ar trebui să sprijine populația — și în special populația tânără – o perioadă mai lungă de timp, până când lucrurile se îmbunătățesc în această zonă de imobiliare”

Deci o chestie mișto, băi să dăm Prima Casă tinerilor fără posibilități, în 2014 aveam venituri mici, Prima casă era ideal.

În 2016 Prima Casă nu mai este pentru mine, încasez mult peste media din România și astfel în 2017 nu aș mai fi eligibil de un nou credit.
Perfect, nici nu îmi doresc asta. Doar că MF mă ține captiv în Prima Casă la mâna fondurilor, nu îmi dă voie să îmi iau altă casă deși mi-am schimbat orașul în care locuiesc.

Odată cu noile reglemetări, MF a anunțat și reluarea unor Promisiuni de Garantare pentru cei care doresc o locuință mai mare sau mai scumpă, dar nu alocă bani separat, spune că banii sunt la comun.

Sa reluăm poza de ansamblu.
Cetățean cinstit, plătesc de 2 ani rată la un apartament de care nu mă bucur. Nu, nu permit sa mi se spună că nu trebuia să accept promovarea la job pentru că mi-am luat apartament în Galați, asta ar însemna înlesnirea dreptului la muncă!

Deci plătesc, MF anunță că dorește ca programul să fie pentru cei cu venituri mici, perfect. Nu am venituri mici, DAR LASA-MĂ FRATE SĂ ÎL VÂND CUMVA PENTRU CĂ NU MAI LOCUIESC ÎN ORAȘ , și nu doresc fonduri, nu vreau ajutor de la STAT, nu cerșesc mila nimănui. Vreau doar să mă lași să vând un apartament pentru a-mi lua altul, vreau să nu mai plătesc ca un prost rată de 700 lei în Galați și chirie de 230€ în Iași!

Acea PROMISIUNE DE GARANTARE pentru cei care vor un apartament mai mare sau mai scump (de ce nu s-a inclus și schimbarea orașului în legislație?) ar trebuie să fie independentă de fondurile principale.
Că doar nu sunt zilnic mii de români care să dorească schimbarea apartamentului luat prin Prima Casă!!!

Nu s-a gândit nimeni că băncile vor opta mereu pentru un prim client Prima Casă și nu vor alege un client care dorește un alt apartament, asta pentru că habar nu au să urmeze normele!!!

SHARE WITH FRIENDS:  
        
          

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.